_

Prostowanie polilinii

Forum poświęcone flagowemu produktowi oraz aplikacjom pochodnym Autodesku. To jedyne forum mające w tytule nazwę programu, a to ze względu na jego olbrzymią popularność w Polsce. Można tutaj umieszczać również posty z ogólnie pojętej tematyki "Kreślarskie 2D".

Re: Prostowanie polilinii

Postprzez asa » lis 30, 2011 16:36

wpjtaspi napisał(a):Czy jednak może jest taka możliwość ? Zaoszczędziło by mi to godzin pracy. Chodzi mi o to, żebym mógł wyprostować polilinię (to już jest :D ) z punktami, które są naniesione na niej tj. np. linie przecinające itp. Odległości między punktami naniesionymi na polilinii muszą być zachowane. :roll:

Jest taka możliwość. Poprosiłbym jednak o jakiś szkic.
Pozdrawiam ciepło
asa
P.S.
To forum uzależnia :D
asa
 
Posty: 619
Dołączył(a): lut 18, 2007 20:01

Re: Prostowanie polilinii

Postprzez wpjtaspi » lis 30, 2011 17:41

Szkic, czyli plik dwg, w którym występuje ten problem ? :D Nie bardzo obeznany jestem z terminologią :D
wpjtaspi
 
Posty: 8
Dołączył(a): lis 27, 2011 12:30

Re: Prostowanie polilinii

Postprzez wpjtaspi » gru 03, 2011 17:16

?
wpjtaspi
 
Posty: 8
Dołączył(a): lis 27, 2011 12:30

prostowanie polilinii

Postprzez michelangelo_91 » mar 10, 2014 13:07

Witam

mam polilinię utworzoną z prostych, splajnów i łuków. Czy istnieje możliwość rozprostowania polilinii (do jednego odcinka o tej samej długości) z punktami, które są na niej naniesione np. punkty przecięcia z innymi obiektami itp.? Odległości między punktami naniesionymi na polilinii muszą zostać zachowane. Zaoszczędziłoby mi to wiele czasu i żmudnej pracy.
Edycja polilinii funkcją Edwierzch/prOstuj w ogóle się tu nie sprawdza.

Załącznik pomoże zrozumieć, o co mi chodzi.
Załączniki
przed i po.png
przed i po.png (5.25 KiB) Przeglądane 403 razy
michelangelo_91
 
Posty: 2
Dołączył(a): mar 10, 2014 00:32

Re: prostowanie polilinii

Postprzez z » mar 10, 2014 13:45

michelangelo_91 napisał(a):Witam
mam polilinię utworzoną z prostych, splajnów i łuków. Czy istnieje możliwość rozprostowania polilinii (do jednego odcinka o tej samej długości) z punktami, które są na niej naniesione np. punkty przecięcia z innymi obiektami itp.? Odległości między punktami naniesionymi na polilinii muszą zostać zachowane. Zaoszczędziłoby mi to wiele czasu i żmudnej pracy.
Edycja polilinii funkcją Edwierzch/prOstuj w ogóle się tu nie sprawdza.
Załącznik pomoże zrozumieć, o co mi chodzi.

search.php
hasło "prostowanie"
prostowanie-polilinii-t77940.html
z
z
 
Posty: 1950
Dołączył(a): cze 16, 2009 22:49

Re: prostowanie polilinii

Postprzez michelangelo_91 » mar 10, 2014 13:54

Widziałem ten temat, niestety nie udzielono tam satysfakcjonującej odpowiedzi.
Dlatego zadałem takie samo pytanie.
michelangelo_91
 
Posty: 2
Dołączył(a): mar 10, 2014 00:32

Re: prostowanie polilinii

Postprzez mdbdesign » mar 10, 2014 14:17

Sprobowales ten lisp co jest tam dolaczony?
Marek
Avatar użytkownika
mdbdesign
 
Posty: 853
Dołączył(a): cze 05, 2007 03:38
Lokalizacja: Courtice, Ontario, Canada

Re: prostowanie polilinii

Postprzez z » mar 10, 2014 14:28

mdbdesign napisał(a):Sprobowales ten lisp co jest tam dolaczony?

On pewnie chce razem z obiektami przecinanymi przez prostowany obiekt.
[Edit]kruuger miesza, trza uaktualniać posty.
(to pewnie wpjtaspi w nowym wcieleniu). Skoro asa nie podjął tematu, to znaczy, że:
- nie ma ochoty tego robić,
- nie chce mu się,
- albo tp.
Teraz ciepło się robi, więc raczej wątpię aby podjął temat (biega pewnie z jakimiś długonogimi po łące / łąkach..)
z
z
 
Posty: 1950
Dołączył(a): cze 16, 2009 22:49

Re: prostowanie polilinii

Postprzez kruuger » mar 10, 2014 16:34

z napisał(a):
mdbdesign napisał(a):Sprobowales ten lisp co jest tam dolaczony?

On pewnie chce razem z obiektami przecinanymi przez prostowany obiekt.
[Edit]kruuger miesza, trza uaktualniać posty.
(to pewnie wpjtaspi w nowym wcieleniu). Skoro asa nie podjął tematu, to znaczy, że:
- nie ma ochoty tego robić,
- nie chce mu się,
- albo tp.
Teraz ciepło się robi, więc raczej wątpię aby podjął temat (biega pewnie z jakimiś długonogimi po łące / łąkach..)

ee tam. cza bylo zostawic. jakby ktos nie zalapal to zostaly polaczone watki.
k.
Avatar użytkownika
kruuger
 
Posty: 4904
Dołączył(a): paź 27, 2005 20:14
Lokalizacja: Kraków

Re: prostowanie polilinii

Postprzez kruuger » mar 10, 2014 17:05

michelangelo_91 napisał(a):Widziałem ten temat, niestety nie udzielono tam satysfakcjonującej odpowiedzi.
Dlatego zadałem takie samo pytanie.

wrzuc jakiegos przyklada.
k.
Avatar użytkownika
kruuger
 
Posty: 4904
Dołączył(a): paź 27, 2005 20:14
Lokalizacja: Kraków

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do AutoCAD

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników