_

Przecięcie polilinii jednym kliknięciem o zadaną szerokość.

Forum poświęcone flagowemu produktowi oraz aplikacjom pochodnym Autodesku. To jedyne forum mające w tytule nazwę programu, a to ze względu na jego olbrzymią popularność w Polsce. Można tutaj umieszczać również posty z ogólnie pojętej tematyki "Kreślarskie 2D".

Przecięcie polilinii jednym kliknięciem o zadaną szerokość.

Postprzez Graffi_25 » lip 21, 2018 13:41

Witam
Pomocy, pewnie ten temat jest wam znany i po prostu nie mogę go odszukać.

Potrzebuję narzędzie w AC które pomoże mi wykonać heroiczną pracę zrobienia przecięć okokło 1500 polilinii a odstęp między końcami powinien być równy.

Mam rysunek 2D który zawiera 560 elementów zamkniętych polilinii, i muszę w nich zrobić przerwy tak aby po wyfrezowaniu elementy nie wypadały z materiału.

Czy istnieje jakiś sposób aby "utnij" robiło w punkcie najlepiej środka elementu polilinii wyrwę na 2lub 3mm rozdzielając polilinię.

Pozdrawiam i z góry dziękuję za pomoc.
Graffi_25
 
Posty: 2
Dołączył(a): lip 21, 2018 11:51

Re: Przecięcie polilinii jednym kliknięciem o zadaną szeroko

Postprzez ziele_o2k » lip 22, 2018 12:34

Ziele
Avatar użytkownika
ziele_o2k
 
Posty: 732
Dołączył(a): mar 18, 2014 11:33
Lokalizacja: Poznań

Re: Przecięcie polilinii jednym kliknięciem o zadaną szeroko

Postprzez Graffi_25 » lip 26, 2018 20:19

Pewnie bym skorzystał mimo że nie wiem jak :)
Graffi_25
 
Posty: 2
Dołączył(a): lip 21, 2018 11:51

Re: Przecięcie polilinii jednym kliknięciem o zadaną szeroko

Postprzez ziele_o2k » lip 27, 2018 09:01

Graffi_25 napisał(a):Pewnie bym skorzystał mimo że nie wiem jak :)

Poszukaj w googlach jak wczytać lispa do autocada
http://bfy.tw/J8lm
http://bfy.tw/J8lp
Ziele
Avatar użytkownika
ziele_o2k
 
Posty: 732
Dołączył(a): mar 18, 2014 11:33
Lokalizacja: Poznań


Powrót do AutoCAD

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Bing [Bot]