_

Po wywołaniem funkcji AutoCAD odznacza mi zaznaczenie

Forum ogólne. Miejsce na pierwsze pytania w karierze projektanta. Wszelkie tematy, których nie można zakwalifikować do jednej z poniższych grup.

Po wywołaniem funkcji AutoCAD odznacza mi zaznaczenie

Postprzez czaropatol » gru 16, 2019 09:26

Dzień dobry,
Jest to mój pierwszy post dlatego chciałbym wszystkich przywitać na tym forum ;)
Mam problem z AutoCAD-em. Coś mi się pozmieniały ustawienia. Przy zaznaczeniu wybranych elementów po wywołaniu funkcji AutoCAD odznacza mi wszystkie elementy i znowu muszę je wybierać. Znam opcję że mogę nacisnąć P(e - w wersji polskiej) żeby przywrócić, ale nie o to mi chodzi. Mam swoje przyzwyczajenia, że najpierw zaznaczam, a później używam funkcji. Korzystam z AutoCAD Mechanical 2017. Wątku szukałem na forum ale nie znalazłem odpowiedzi na mój problem.
czaropatol
 
Posty: 2
Dołączył(a): gru 13, 2019 16:46

Re: Po wywołaniem funkcji AutoCAD odznacza mi zaznaczenie

Postprzez notdot » gru 21, 2019 12:54

prawoklik > opcje > zakładka > wybór > zaznaczyć opcję Wybór elementu/czynności
lub zmienna _PICKFIRST
Avatar użytkownika
notdot
 
Posty: 337
Dołączył(a): sty 08, 2013 13:50
Lokalizacja: Kraków

Re: Po wywołaniem funkcji AutoCAD odznacza mi zaznaczenie

Postprzez czaropatol » gru 23, 2019 10:04

Dziękuje za pomoc ;) Problem rozwiązany
czaropatol
 
Posty: 2
Dołączył(a): gru 13, 2019 16:46


Powrót do Pytania studentów, laików i początkujących

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników