_

publikacja do pdf

Forum poświęcone flagowemu produktowi oraz aplikacjom pochodnym Autodesku. To jedyne forum mające w tytule nazwę programu, a to ze względu na jego olbrzymią popularność w Polsce. Można tutaj umieszczać również posty z ogólnie pojętej tematyki "Kreślarskie 2D".

publikacja do pdf

Postprzez Maciek_o_rety » paź 09, 2016 20:58

Witam,
Mam problem z publikacją w skrócie:
Czynność wykonywana: publikacja wielu arkuszy naraz,
Problem: do nazwy plików wydruku dołączona jest nawa pliku roboczego autocad
Efekt pożądany: brak nazwy pliku roboczego w nazwie opublikowanego pliku

Proszę o pomoc
Maciek_o_rety
 
Posty: 1
Dołączył(a): paź 09, 2016 20:45

Re: publikacja do pdf

Postprzez Miszel » paź 21, 2020 00:03

Podepnę się pod temat żeby nie tworzyć nowego

Pojawił mi się problem z funkcją Opublikuj. Po uruchomieniu publikacji autocad mieli ją w tle bez żadnego efektu. Rusza się tylko ikonka "wykonywanie zadania publikowania" bez informacji przykładowo "10 z 15". Nie pluje błędami, a pracować może bez końca. Oczywiście wcześniej wszystko działało prawidłowo i nie mogę znaleźć w czym jest problem i czemu to przestało działać. Przywróciłem ustawienia fabryczne Autocada i załadowałem mu ponownie moje pliki konfiguracyjne (z czasów, gdy wszystko działało), ale problem pozostał. Arkusze w swoich ustawieniach mają wybrany ploter DWG To PDF.pc3 Opublikować próbuję plik wieloarkuszowy w formacie PDF. Próbowałem na kilku plikach projektu żeby wykluczyć uszkodzenie czegoś w pliku z danym projektem.

Chodzi o AutoCAD 2012 PL jeżeli ma to znaczenie.

Będę wdzięczny za podpowiedź
Miszel
 
Posty: 44
Dołączył(a): lip 21, 2010 09:52

Re: publikacja do pdf

Postprzez akor » paź 21, 2020 17:54

U mnie publikuje, ale robi to długo czasem bardzo.
Po przeczytaniu twojego posta zaglądnąłem do sieci i mój problem mam już rozwiązany, może u Ciebie też z zadziała.
W ustawieniach publikowania odptaszyłem Opublikuj w tle.
akor
akor
 
Posty: 673
Dołączył(a): cze 25, 2010 21:17

Re: publikacja do pdf

Postprzez Miszel » paź 21, 2020 20:13

Faktycznie po odznaczeniu publikacji w tle działa, ale to taki półśrodek. Zawsze generowałem PDFy w tle jednocześnie pracując. Lepsze to niż nic, ale jeżeli ktoś wie w czym jest problem to proszę o podpowiedzi.
Miszel
 
Posty: 44
Dołączył(a): lip 21, 2010 09:52

Re: publikacja do pdf

Postprzez akor » paź 21, 2020 21:34

ale to taki półśrodek
To ze strony Autodesku
https://knowledge.autodesk.com/support/autocad/troubleshooting/caas/sfdcarticles/sfdcarticles/Publish-takes-a-long-time-in-AutoCAD-2016.html
Czyli producent uważa, że jest to jeden ze sposobów, a nie półśrodek na zaradzenie problemowi.
Ale fajnie by było gdyby było jakieś inne rozwiązanie.
akor
akor
 
Posty: 673
Dołączył(a): cze 25, 2010 21:17

Re: publikacja do pdf

Postprzez Miszel » paź 21, 2020 22:09

Hehe niezłe rozwiązanie problemu przez producenta - obejście go innym sposobem wydruku... Mogę też przecież wejść w każdy arkusz z osobna i go sobie wydrukować ręcznie :lol:
Niestety inne podpowiedzi z helpa autodesku nic nie dały - doinstalowany SP2 nie pomógł, podmiana pliku DWG To PDF.pc3 też nie zmieniło sytuacji. Ale jak najbardziej dzięki za sugestie!
Miszel
 
Posty: 44
Dołączył(a): lip 21, 2010 09:52

Re: publikacja do pdf

Postprzez Miszel » lut 02, 2021 23:34

Nadal nikt nie znalazł rozwiązania problemu publikacji w tle? Z tego co słyszę problem nie jest jednostkowy. W firmie w której pracuję na pewno przynajmniej kilka osób ma problem z publikacją PDF-ów w tle. Chyba autodesk coś namieszał w którymś momencie, albo jakieś aktualizacje systemu windows to spowodowały. Kiedyś działało prawidłowo, a przy autocadzie nikt nie majstrował bo nie było takiej potrzeby.
Miszel
 
Posty: 44
Dołączył(a): lip 21, 2010 09:52


Powrót do AutoCAD

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników