_

Qselect z parametrami

Forum poświęcone flagowemu produktowi oraz aplikacjom pochodnym Autodesku. To jedyne forum mające w tytule nazwę programu, a to ze względu na jego olbrzymią popularność w Polsce. Można tutaj umieszczać również posty z ogólnie pojętej tematyki "Kreślarskie 2D".

Qselect z parametrami

Postprzez MS_MS » wrz 29, 2018 13:51

Witam.

Mam problem. Jak zrobic cos takiego, jak qselect z parametrami. Co jakis czas w pliku musze przeniesc wszystko z jednej warstwy na druga. Jest tego duzo i recznie zajelo by moze z 45minut. Wiec mam pomysl, zeby takie komenty wpisac np. w pliku tekstowym i potem kopiuj-wklej do CADa i poprzenosi tak jak bym recznie wybieral
MS_MS
 
Posty: 16
Dołączył(a): wrz 24, 2017 11:42

Re: Qselect z parametrami

Postprzez ziele_o2k » wrz 29, 2018 15:20

MS_MS napisał(a):Witam.

Mam problem. Jak zrobic cos takiego, jak qselect z parametrami. Co jakis czas w pliku musze przeniesc wszystko z jednej warstwy na druga. Jest tego duzo i recznie zajelo by moze z 45minut. Wiec mam pomysl, zeby takie komenty wpisac np. w pliku tekstowym i potem kopiuj-wklej do CADa i poprzenosi tak jak bym recznie wybieral

  1. polecenie _qselect i zaznaczanie wszystkiego na danej warstwie
  2. polecenie _filter niedoceniane, a można sporo wyciągnąć
  3. potem to już chyba tylko programowo
Ziele
Avatar użytkownika
ziele_o2k
 
Posty: 728
Dołączył(a): mar 18, 2014 11:33
Lokalizacja: Poznań

Re: Qselect z parametrami

Postprzez akor » wrz 29, 2018 15:59

Jeżeli obiekty mają się znaleźć na innej warstwie, ale w tym samym miejscu to:
Izoluj
Zaznacz wszystkie obiekty
Wskaż warstwę, na której mają się znaleźć
Anuluj izolowanie

lub

Scal, ale to usuwa nam warstwę

akor
akor
 
Posty: 541
Dołączył(a): cze 25, 2010 21:17


Powrót do AutoCAD

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników