_

quickselect dla 10 warstw

Forum poświęcone flagowemu produktowi oraz aplikacjom pochodnym Autodesku. To jedyne forum mające w tytule nazwę programu, a to ze względu na jego olbrzymią popularność w Polsce. Można tutaj umieszczać również posty z ogólnie pojętej tematyki "Kreślarskie 2D".

quickselect dla 10 warstw

Postprzez Furio85 » wrz 20, 2018 18:09

Witam,

Czy jest narzędzie, a może lisp którym będe mógł wybrać naraz kilka np 10 warstw naraz (Polecenie szybki wybór wybiera pojedynczo) i dodać do zaznaczonych obiektów?

Pozdrawiam
Furio85
 
Posty: 19
Dołączył(a): gru 03, 2015 11:00

Re: quickselect dla 10 warstw

Postprzez andkal » wrz 23, 2018 11:40

Kiedyś napisałem takie narzędzia do selekcji warstw:

QUICK_SELECT_TYPE_LAYER
po wskazaniu roznych obiektow mozna z okna dialogowego wybrac interesujące warstwy (lub typy obiektów). W oknie dialogowym wybiera się czy program ma zrobić selekcje w całym rysunku czy tylko we skazaniu.
http://autolisps.blogspot.com/p/quickse ... r-dcl.html

SELECT_LAYER_OBJECTS
Po wskazaniu obiektow wybiera zaznacza wszystie obiekty w rysunku znajdujące się na warstwach wybranych wczesniej obiektow
http://autolisps.blogspot.com/p/selectlayerobjects.html
www.autolisps.blogspot.com - Lisp routines for Autocad and Autocad MEP
andkal
 
Posty: 22
Dołączył(a): paź 01, 2017 22:10
Lokalizacja: Kraków

Re: quickselect dla 10 warstw

Postprzez ziele_o2k » wrz 23, 2018 13:40

andkal napisał(a):Kiedyś napisałem takie narzędzia do selekcji warstw:

QUICK_SELECT_TYPE_LAYER
po wskazaniu roznych obiektow mozna z okna dialogowego wybrac interesujące warstwy (lub typy obiektów). W oknie dialogowym wybiera się czy program ma zrobić selekcje w całym rysunku czy tylko we skazaniu.
http://autolisps.blogspot.com/p/quickse ... r-dcl.html

SELECT_LAYER_OBJECTS
Po wskazaniu obiektow wybiera zaznacza wszystie obiekty w rysunku znajdujące się na warstwach wybranych wczesniej obiektow
http://autolisps.blogspot.com/p/selectlayerobjects.html

Wczoraj chciałem odpisać na posta pytacza podając twoje linki, ale zamiast na http://autolisps.blogspot.com wlazłem na http://lispbox.wordpress.com i zapomniałem co miałem zrobić :)
Ziele
Avatar użytkownika
ziele_o2k
 
Posty: 728
Dołączył(a): mar 18, 2014 11:33
Lokalizacja: Poznań


Powrót do AutoCAD

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników