_

Ramka w okół tekstu podczas drukowania.

Forum poświęcone flagowemu produktowi oraz aplikacjom pochodnym Autodesku. To jedyne forum mające w tytule nazwę programu, a to ze względu na jego olbrzymią popularność w Polsce. Można tutaj umieszczać również posty z ogólnie pojętej tematyki "Kreślarskie 2D".

Ramka w okół tekstu podczas drukowania.

Postprzez xsenon123 » lis 27, 2016 10:55

Witam,
mam problem przy tworzeniu rysunku w AutoCAD, ponieważ podczas przedrukowania dokumentu do PDF w okół notatek (tekstu) które wstawiłem pokazuje mi ramkę... Tak samo w tabeli głównej, którą wstawiłem z Solida. Jak mogę się tego pozbyć?
Z góry dziękuję! :)
Obrazek.
xsenon123
 
Posty: 4
Dołączył(a): paź 17, 2016 17:03


Re: Ramka w okół tekstu podczas drukowania.

Postprzez xsenon123 » lis 28, 2016 13:23

Mój AutoCAD 2016 nie rozpoznaje takich poleceń jak PDFSHX ani EPDFSHX... :(
xsenon123
 
Posty: 4
Dołączył(a): paź 17, 2016 17:03

Re: Ramka w okół tekstu podczas drukowania.

Postprzez mdbdesign » lis 29, 2016 04:36

Zrobiles to o co tam chca:

In AutoCAD 2016, a new system variable, EPDFSHX, was added to address this issue with AutoCAD 2016 Service Pack 1 : 1.Install AutoCAD 2016 Service Pack 1.
2.At the command line, enter EPDFSHX.
3.Adjust the system variable to 0.
Marek
Avatar użytkownika
mdbdesign
 
Posty: 822
Dołączył(a): cze 05, 2007 03:38
Lokalizacja: Courtice, Ontario, Canada

Re: Ramka w okół tekstu podczas drukowania.

Postprzez DJ Ecstasy » kwi 24, 2017 22:04

Jeśli ramka wokół teksu znajduje sie tylko w pliku pdf to.. otwórz w innym czytniku.
DJ Ecstasy
 
Posty: 29
Dołączył(a): lis 09, 2009 15:44
Lokalizacja: Wrocław

Re: Ramka w okół tekstu podczas drukowania.

Postprzez ziele_o2k » kwi 25, 2017 08:17

DJ Ecstasy napisał(a):Jeśli ramka wokół teksu znajduje sie tylko w pliku pdf to.. otwórz w innym czytniku.

To akurat nie jest rozwiązanie. Może Ty u siebie otworzysz za pomocą innego programu, ale klient już nie, a przy dużej liczbie opisów na rysunku, te ramki potrafią być denerwujące.
Ziele
Avatar użytkownika
ziele_o2k
 
Posty: 492
Dołączył(a): mar 18, 2014 11:33
Lokalizacja: Poznań


Powrót do AutoCAD

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników