_

Rozciągnięcie ramki przy wydruku

Forum poświęcone flagowemu produktowi oraz aplikacjom pochodnym Autodesku. To jedyne forum mające w tytule nazwę programu, a to ze względu na jego olbrzymią popularność w Polsce. Można tutaj umieszczać również posty z ogólnie pojętej tematyki "Kreślarskie 2D".

Rozciągnięcie ramki przy wydruku

Postprzez dominika.gill » sty 11, 2018 00:40

Mój problem jest pewnie banalny, ale nie mam pojęcia, jak go rozwiązać. Mam rysunek, który chcę wydrukować. No więc przechodzę do karty UKŁAD i w tym miejscu chcę standardowo maksymalnie przesunąć autocadowską "ramkę" rysunku do marginesów. Ale problem w tym, że ramka się pojawia, ale nie mam jak jej "chwycić" - w rogach nie ma kwadracików. O co chodzi? (Ramka = obszar wydruku. Nie wiem, czy precyzyjnie się wyrażam). Z góry dziękuję za pomoc.
dominika.gill
 
Posty: 5
Dołączył(a): mar 11, 2014 18:36

Re: Rozciągnięcie ramki przy wydruku

Postprzez notdot » sty 11, 2018 22:13

_-vports
enter
dopasuj
enter

a ta przerywana ramka nie jest obiektem cada więc nie ma możliwości przyciągania, pokazuje tylko marginesy ustawionej drukarki
Avatar użytkownika
notdot
 
Posty: 289
Dołączył(a): sty 08, 2013 13:50
Lokalizacja: Kraków

Re: Rozciągnięcie ramki przy wydruku

Postprzez dominika.gill » sty 11, 2018 23:29

O kurczę, pomogło :D Wielkie dzięki!
dominika.gill
 
Posty: 5
Dołączył(a): mar 11, 2014 18:36


Powrót do AutoCAD

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników