_

[CATIA] Rozwinięcie blachy

Forum ogólne. Miejsce na pierwsze pytania w karierze projektanta. Wszelkie tematy, których nie można zakwalifikować do jednej z poniższych grup.

[CATIA] Rozwinięcie blachy

Postprzez smokmanutd » lip 09, 2018 20:59

Witam,

Chciałbym zapytać jaki macie pomysł na rozwinięcie skomplikowanych powierzchni w Catii bez narzędzia UNFOLD, chodzi mi o to, że jak robię rozwinięcie blachy do tłoczenia na Laser 2D ciężko mi jest takie rozwinięcie wykonać, szczególnie przy bardzo skomplikowanych detalach.

Z góry dziękuje za pomysły i pozdrawiam ;)
smokmanutd
 
Posty: 21
Dołączył(a): mar 21, 2017 15:26

Re: [CATIA] Rozwinięcie blachy

Postprzez ll » lip 10, 2018 07:28

smokmanutd napisał(a):Witam,

Chciałbym zapytać jaki macie pomysł na rozwinięcie skomplikowanych powierzchni w Catii bez narzędzia UNFOLD, chodzi mi o to, że jak robię rozwinięcie blachy do tłoczenia na Laser 2D ciężko mi jest takie rozwinięcie wykonać, szczególnie przy bardzo skomplikowanych detalach.

Z góry dziękuje za pomysły i pozdrawiam ;)


Ale to nie masz licencji na unfold ? czy unfold sobie nie radzi ?
ll
 
Posty: 604
Dołączył(a): maja 05, 2011 17:43

Re: [CATIA] Rozwinięcie blachy

Postprzez smokmanutd » lip 10, 2018 16:44

Tak, licencja w pracy nie zawiera funkcji unfold. Poniżej w pliku zamieszczam detal do pobrania z linku, ponieważ przekracza ileś tam MB.
Pozdrawiam

https://www54.zippyshare.com/v/cRhm2EgI/file.html
smokmanutd
 
Posty: 21
Dołączył(a): mar 21, 2017 15:26

Re: [CATIA] Rozwinięcie blachy

Postprzez ll » lip 10, 2018 18:24

smokmanutd napisał(a):Tak, licencja w pracy nie zawiera funkcji unfold. Poniżej w pliku zamieszczam detal do pobrania z linku, ponieważ przekracza ileś tam MB.
Pozdrawiam

https://www54.zippyshare.com/v/cRhm2EgI/file.html



Pogadaj z kims kto ma dostep do unfolda i niech zrobi ci plik w ktorym bedziesz podmienial powierzchnie. Powinno zadzialac choc przy updatach CATII te wymyki powoli sa blokowane.

Ewentualnie jak to jest jakis prosty detal to niech ktos ci sprobuje zrobic power copy z unfolda.Bedziesz mial swoje narzedzie.

Zawsze mozesz kupic develop shapy
ll
 
Posty: 604
Dołączył(a): maja 05, 2011 17:43


Powrót do Pytania studentów, laików i początkujących

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników

cron