_

SINUMERIK 810T

Wszystko o wytwarzaniu wyrobów.

SINUMERIK 810T

Postprzez murcio » lis 13, 2006 09:29

Prosze o pomoc w temacie. Chcialbym na tym sterowaniu powtorzyc kilka razy program. Nie chcialbym aby maszyna obrobila caly polfabrykat lecz tylko np 2, 3, 4 rzy. Pomoze ktos w remacie ??
murcio
 
Posty: 3
Dołączył(a): lis 10, 2006 15:30

Re: SINUMERIK 810T

Postprzez rysiek2138 » lis 13, 2006 22:18

Stosowałem skoki warunkowe do bloków od których chciałem powtarzać program.Można też zapętlić program i będzie chodził bez końca.Rysiek.
rysiek2138
 
Posty: 5
Dołączył(a): paź 16, 2005 19:12

Re: SINUMERIK 810T

Postprzez murcio » lis 14, 2006 10:23

dzieki za odp. ja wiem jak wlaczyc funkcje ktora powoduje ze maszynka chodzi bez konca, wiem tez jak powtorzyc fragment programu ale czy mozna powtorzyc zadana ilosc caly program... hm... moze nie mozna w tym sterowaniu tego zrobic ??
murcio
 
Posty: 3
Dołączył(a): lis 10, 2006 15:30

Re: SINUMERIK 810T

Postprzez rysiek2138 » lis 14, 2006 21:11

Chyba jedynym rozwiązaniem jest tą część programu którą chcesz powtarzać, zrobić jako podprogram i wtedy powtarzasz tyle razy ile chcesz.Też tak robiłem na tym sterowaniu na maszynie HP-5.Pozdrawiam.
rysiek2138
 
Posty: 5
Dołączył(a): paź 16, 2005 19:12

Re: SINUMERIK 810T

Postprzez murcio » lis 17, 2006 15:44

rysiek2138 napisał(a):Chyba jedynym rozwiązaniem jest tą część programu którą chcesz powtarzać, zrobić jako podprogram i wtedy powtarzasz tyle razy ile chcesz.Też tak robiłem na tym sterowaniu na maszynie HP-5.Pozdrawiam.

Dzieki za odp tylko ja chce powtorzyc caly program...
murcio
 
Posty: 3
Dołączył(a): lis 10, 2006 15:30

Re: SINUMERIK 810T

Postprzez mjagowski » lis 17, 2006 19:24

JA TEŻ PROSZĘ O POMOC JESLI CHODZI O SINUMERIKA 810T Z PROCESOREM TPS2ON
CHODZI MI GŁÓWNIE O WSZYSTKIE TRICI JESLI CHODZI O PROGRAMOWANIE KONTURÓW ABY MASZYNA PRZELICZAŁA SAMA PUNKTY BO TYCH CYKLI JEST TAM MAŁO SAM SIE TEGO STEROWANIA UCZE I OBSŁUGI MASZYNY WIEC TROCHE MALO WIEMPOZA FUNKCJAMI TYPU G1 ITP WCZESNIEJ PRACOWALEM NA FANUCU HIDEN HEINIE I MAZATROLU MITSHUBISI`ITD
mjagowski
 
Posty: 8
Dołączył(a): cze 11, 2006 16:31

Re: SINUMERIK 810T

Postprzez Krzyio » sty 08, 2007 23:21

na koncu programu napis skok warunkowy zależny o wartości zmiennej R...,
której warość dowolnie sobie narzucisz, a jak pomyślisz to bedziesz miał wpływ nailość powtórzeń nawet w trakcie wykonywania programu
pisłem takie cuda na tokarki, frezarki i centra 810T 810M 820M od GA1 do GA3
Krzyio
 
Posty: 2
Dołączył(a): sty 08, 2007 22:56

Re: SINUMERIK 810T

Postprzez mjagowski » sty 09, 2007 19:38

dzieki juz do tego doszedlem
mjagowski
 
Posty: 8
Dołączył(a): cze 11, 2006 16:31

Re: SINUMERIK 810T

Postprzez mjagowski » sty 09, 2007 19:38

dzieki juz do tego doszedlem
mjagowski
 
Posty: 8
Dołączył(a): cze 11, 2006 16:31

Re: SINUMERIK 810T

Postprzez mjagowski » sty 09, 2007 19:46

W programie głównym napisz tylko dojazd do materiału a w podprogramie napisz resztę programu. Póżniej wejdz znów w program gł. wpisz L(np.1) P(np.10) L- to nr podprogramu a P- liczba powtórzeń, innego sposobu chyba nie ma
mjagowski
 
Posty: 8
Dołączył(a): cze 11, 2006 16:31


Powrót do CNC

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników