_

Solid Works i przerwanie

Forum poświęcone aplikacjom takim jak Inventor, Solid Edge, SolidWorks... czyli nowoczesnym narzędziom do modelowania.

Solid Works i przerwanie

Postprzez marekrudz » sty 09, 2006 18:28

Mam taki problem moze to i nie jest problem zawsze uczylem sie aby zrobic przerwanie np jakiegos dlugiego elementu rysuje sie linie falista lub zygzakowata a pomiedzy nimi nie ma rzadnych lini, w solid worksie w drafcie natomiast zostaja z mozna pozostawic to i nie bedzie to bledem rysowania a jesli jest mozliwosc usuniecia tych lini miedzy liniami przerwania jak to zrobic.
marekrudz
 
Posty: 36
Dołączył(a): lis 28, 2005 13:50

Re: Solid Works i przerwanie

Postprzez kufell » lut 10, 2006 09:42

Wstawiasz wyrwanie "Vertical/Horizontal brake" , linie przerwania rozsuwasz na odleglosc jaka chcesz "wyciac" ,
prawy klawisz na widoku "Drawing View*"
a nastepnie zaznaczasz "Break View". Zeby powrocic do poprzedniego stanu : "Un-brake View".
Powodzenia.
kufell
 
Posty: 1
Dołączył(a): lut 09, 2006 11:02

Re: Solid Works i przerwanie

Postprzez marekrudz » lut 10, 2006 11:58

Dzieki udalo sie :D
marekrudz
 
Posty: 36
Dołączył(a): lis 28, 2005 13:50


Powrót do Modelowanie 3D

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników