_

SolidWorks 2015 Problem z zapisem pliku

Forum poświęcone aplikacjom takim jak Inventor, Solid Edge, SolidWorks... czyli nowoczesnym narzędziom do modelowania.

SolidWorks 2015 Problem z zapisem pliku

Postprzez Igor92 » mar 29, 2017 19:41

Cześć,

Może ktoś zna rozwiązanie mojego problemu. Przy próbie zapisu części program mi się zamyka. Dopiero co zainstalowałem program i niestety nic nie mogę na nim zrobić. Miał ktoś podobny problem ? Zna ktoś rozwiązanie problemu ?

Pzdr
Igor92
 
Posty: 18
Dołączył(a): paź 04, 2014 16:43

Re: SolidWorks 2015 Problem z zapisem pliku

Postprzez gieroy » mar 29, 2017 20:40

Jaka wersja:
x64 / x86?
Jaka wersja SPxx?
Jaki komputer: "czytaj windows i sprzęt".
To tak na początek przy tego typu pytaniach i problemach.
gieroy
 
Posty: 131
Dołączył(a): wrz 30, 2010 13:17

Re: SolidWorks 2015 Problem z zapisem pliku

Postprzez bildder » mar 29, 2017 20:48

Paweł Kęska
CSWE | CSWI | CSWP
----------------------------
Szkolenia SOLIDWORKS
Podręczniki SOLIDWORKS
Avatar użytkownika
bildder
 
Posty: 1270
Dołączył(a): sie 03, 2007 08:53
Lokalizacja: W-wa

Re: SolidWorks 2015 Problem z zapisem pliku

Postprzez Igor92 » mar 29, 2017 22:16

SW 2015 sp.4 x64 , Win 10 x64 , sprzęt powiedzmy z wyższej półki.
Igor92
 
Posty: 18
Dołączył(a): paź 04, 2014 16:43

Re: SolidWorks 2015 Problem z zapisem pliku

Postprzez Igor92 » mar 29, 2017 22:30

bildder napisał(a):Spróbuj tego:

https://www.youtube.com/watch?v=1YXhL138PYk



Dzięki wielkie, pomogło :)

EDIT: Podziałało dla modelu, niestety teraz nie mogę zapisać rysunku. Jakiś kolejny pomysł ?
EDIT2: Raz działa zapis dla rysunku drugi raz nie. Zauważyłem że działa jak odpale solida z ikonki i potem otworzę część, wtedy mogę utworzyć rysunek i normalnie zapisać. Jak otworzę odrazu model (bez uruchomionego solida) to wtedy jak przejdę do rysunku i spróbuje go zapisać to odrazu wywala błąd i kaput.
Igor92
 
Posty: 18
Dołączył(a): paź 04, 2014 16:43

Re: SolidWorks 2015 Problem z zapisem pliku

Postprzez ARRI » kwi 10, 2017 12:20

Kiedy nie mogłem zapisać pliku z pod-złożeniami wyskoczył mi komunikat, że pod-złożenia są uszkodzone,
Wygasiłem pod-złożenia - przebudowałem i zapisałem główny plik
Następnie przywróciłem po kolei z przebudową i zapisem wygaszone pod-złożenia.
ARRI
 
Posty: 1
Dołączył(a): kwi 10, 2017 11:57


Powrót do Modelowanie 3D

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników