_

[CATIA] Spore złozenie, spadek FPS przy obrocie

Forum poświęcone aplikacjom takim jak Inventor, Solid Edge, SolidWorks... czyli nowoczesnym narzędziom do modelowania.

Re: [CATIA] Spore złozenie, spadek FPS przy obrocie

Postprzez guzior » mar 01, 2018 22:04

Podbije temat - wyłaczenie CGR i cachu rozwiazalo problem. Model wgrywa sie dluzej. Ale obracanie, zblizanie itp. dziala bezblednie plynnie.
guzior
 
Posty: 14
Dołączył(a): lis 01, 2017 23:08

Re: [CATIA] Spore złozenie, spadek FPS przy obrocie

Postprzez NewJoker » mar 01, 2018 23:39

Czyli po prostu program nie dawał rady przy takim obciążeniu. Podobnie jak we wspominanym wcześniej Inventorze włączenie niektórych opcji renderowania może spowodować bardzo duże spadki płynności.
NewJoker
 
Posty: 359
Dołączył(a): kwi 08, 2015 22:33

Re: [CATIA] Spore złozenie, spadek FPS przy obrocie

Postprzez guzior » mar 02, 2018 08:55

Własnie właczenie CGR i cachu "podobno" przyspiesza dzialanie na duzych zlozeniach. Moze prszyspiesza wgrywanie złozenia. Napewno nie prace na nim.
Dodatkowo wszystko to co miałem "obciete" czyli detale podczas ruchu obiektu itp. teraz mam do***ane na max i dalej jest płynnie.
guzior
 
Posty: 14
Dołączył(a): lis 01, 2017 23:08

Re: [CATIA] Spore złozenie, spadek FPS przy obrocie

Postprzez ll » mar 02, 2018 18:10

Zrob test wydajnosci grafiki na cgr-ach jak i zaladowana cala historia

C:testvisuperfodraw

mniej=lepiej pokombinuj z opcjami .cgr-ow
ll
 
Posty: 457
Dołączył(a): maja 05, 2011 17:43

Poprzednia strona

Powrót do Modelowanie 3D

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników