_

Sprzęt pod Cada 2013

Wszystko o działającym (lub nie) sprzęcie w pracy CAD-owca.

Sprzęt pod Cada 2013

Postprzez Andrzejj » kwi 16, 2013 17:09

Witam
chciałbym zakupić maszyne do firmy pod cada czy ten sprzęt będzie ok?

Procesor: AMD FX-4100 (3.6GHz, Quad Core, 4MB, 8MB, 95W, AM3+)
Płyta główna: Asus M5A78L-M LX3 AMD 760G, VGA, DDR3, SATA2, GBLAN, mATX, AM3+
Pamięci: DDR3 8GB 1600MHz Kingston HyperX (2x4GB, DualDDR, CL9)
Dysk twardy: WD 1TB, SATA-III, 64MB, 7200obr/min, (WD10EZEX) Blue
HP NVIDIA Quadro 600 1024MB DDR3, PCI-Ex16
Logic B03 Czarna (bez zasilacza)
Zasilacz do obudowy ATX 500W ModeCom Premium 500 Pro (Fan 120mm, PFC)
Andrzejj
 
Posty: 4
Dołączył(a): kwi 16, 2013 17:08

Re: Sprzęt pod Cada 2013

Postprzez velaskez » kwi 16, 2013 17:34

Do firmy? Kup jakąś stacje roboczą. Przynajmniej będziesz miał support z głowy.
http://www8.hp.com/pl/pl/products/works ... id=5281479
Dla przykładu + wymieniona Quadro.
Ostatnio edytowany przez velaskez, kwi 16, 2013 17:41, edytowano w sumie 1 raz
velaskez
 
Posty: 943
Dołączył(a): paź 05, 2011 23:22
Lokalizacja: UK

Re: Sprzęt pod Cada 2013

Postprzez Andrzejj » kwi 16, 2013 17:37

no wlasnie o to chodzi ze mam ograniczony budzet i moge pozwolic sobie na takie cos obecnie pracuje na x2 550 gt8800 8gb ram i czasami sa spore problemy z wydajnoscia :|

czy na tym sprzecie bedzie lepiej?
Andrzejj
 
Posty: 4
Dołączył(a): kwi 16, 2013 17:08

Re: Sprzęt pod Cada 2013

Postprzez velaskez » kwi 16, 2013 17:43

Andrzejj napisał(a):no wlasnie o to chodzi ze mam ograniczony budzet i moge pozwolic sobie na takie cos obecnie pracuje na x2 550 gt8800 8gb ram i czasami sa spore problemy z wydajnoscia :|

czy na tym sprzecie bedzie lepiej?


A jaki jest górny limit budżetu? Quadro wolą się z Intelem do spółki.
velaskez
 
Posty: 943
Dołączył(a): paź 05, 2011 23:22
Lokalizacja: UK

Re: Sprzęt pod Cada 2013

Postprzez Andrzejj » kwi 17, 2013 12:18

no niezbyt duzo 1600 netto
osczedzaja na mine..

tyle osob czyta i nikt nie skomentuje ?:(
Andrzejj
 
Posty: 4
Dołączył(a): kwi 16, 2013 17:08

Re: Sprzęt pod Cada 2013

Postprzez yoda90 » kwi 17, 2013 12:59

Andrzejj napisał(a):no niezbyt duzo 1600 netto
osczedzaja na mine..

tyle osob czyta i nikt nie skomentuje ?:(


Za tyle to porządnej karty graficznej do pracy się nie kupi. Zestaw dobry procesor z dobrą płytą główną kosztuje więcej. Masakra.
yoda90
 
Posty: 166
Dołączył(a): mar 21, 2012 16:20

Re: Sprzęt pod Cada 2013

Postprzez Andrzejj » kwi 17, 2013 13:02

przeciez nie pytam ile kosztuje procesor z plyta glowna tylko czy ten setup wystarczy do w miare komfortowej pracy
przy przesiadce z amd x2 550 gt8800 8gb ram
Andrzejj
 
Posty: 4
Dołączył(a): kwi 16, 2013 17:08

Re: Sprzęt pod Cada 2013

Postprzez Rysio » kwi 17, 2013 13:21

Zmień dysk na :WD1002FAEX-seria Black.
Rysio
 
Posty: 80
Dołączył(a): lip 14, 2006 18:21

Re: Sprzęt pod Cada 2013

Postprzez U~ » kwi 17, 2013 13:23

Mam mw. podobny zestaw do tego wymienionego w pierwszym poście (inny zasilacz, płyta główna, obudowa) i pracuję w Solid Edge'u ST5. Ogólnie daje radę w średniej wielkości złożeniach (około 200-500 elementów), ewentualnie zażyczyłbym sobie wydajniejszej karty. Nie mam Autocada, więc trudno mi się tutaj odnieść bezpośrednio do niego.
U~
 
Posty: 93
Dołączył(a): lip 04, 2011 09:46


Powrót do Hardware

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników