_

Sprzęt pod Inventora

Wszystko o działającym (lub nie) sprzęcie w pracy CAD-owca.

Sprzęt pod Inventora

Postprzez Sebastian » lut 02, 2006 10:54

Witam
Planuję zakupić AIS 10 lub AIP 10 i chciałbym się dowiedzie jaki powinienem miec skonfigurowany komputr aby móc pracowac w sieci z dużymi złożeniami?
Słyszałem, że do pracy z programami cad najodpowiedniejsze są karty graficze typu Quadro????
Sebastian
 
Posty: 1
Dołączył(a): sty 31, 2006 14:10
Lokalizacja: Łódź

Re: Sprzęt pod Inventora

Postprzez dar » lut 02, 2006 12:21

ja mam Pentium 3GHz , 1GB RAM i karte NVIDIA Quadro FX540 128MB
i przy dużych złożeniach(1000 i więcej części) Inventor działa koszmarnie, wiesza się, nie można obracać modeli, edytować itp.
Sytuację troszkę poprawiło powiększenie pamięci RAM do 3GB.

Moim zdaniem Inventor zupełnie nie nadaje się do duzych złożeń.
Zainwestuj lepiej w Solid Edga,Solid Worksa albo Pro/E(ostatnio były dosyć duże rabaty).
Inventor jako program do duzych złożeń jest do niczego i jest to nie tylko moje zdanie ale wszystkich kolegów pracujących w Inventorze.
Avatar użytkownika
dar
 
Posty: 248
Dołączył(a): gru 11, 2005 10:54

Re: Sprzęt pod Inventora

Postprzez Grzegorz25 » lut 02, 2006 14:25

Potwierdzam wszystko o czym pisze dar. Inventor z założenia nie nadaje się do dużych złożeń i nawet bardzo dobry sprzęt nic tu nie pomoże.
Pozdrawiam!
Grzegorz25
 
Posty: 93
Dołączył(a): lis 06, 2005 20:55
Lokalizacja: Gdańsk


Powrót do Hardware

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników