_

[Autocad] Stempel studencki

Forum ogólne. Miejsce na pierwsze pytania w karierze projektanta. Wszelkie tematy, których nie można zakwalifikować do jednej z poniższych grup.

[Autocad] Stempel studencki

Postprzez Dawid97 » kwi 03, 2019 21:50

Dzień dobry. Mam problem z moją wersją studencką Autocada 2019. Podczas zapisu projektu do pdf czy podczas wydruku dookoła rysunku widnieje stempel "Zaprojektowano przy użyciu wersji studenckiej programu Autodesk". Wyczytałem, że usunięto ten stempel już w wersji 2015, a także znajomi z uczelni go nie posiadają. Ktoś ma jakiś pomysł, czemu tak się dzieje i jak temu zaradzić?
Z góry dziękuję.
Dawid97
 
Posty: 1
Dołączył(a): kwi 03, 2019 21:44

Re: [Autocad] Stempel studencki

Postprzez ziele_o2k » kwi 04, 2019 09:09

Gdzieś jakiś czas temu czytałem na forum autodesku, że coś działali z tym opisem o wersji studenckiej i przez kilka wersji on się faktycznie nie pojawiał, ale w tej chwili go przywrócili (od wersji 2018, albo właśnie 2019). Nic z tym nie zrobisz. Używasz wersji studenckiej i taki opis powinien się pojawiać.
Ziele
Avatar użytkownika
ziele_o2k
 
Posty: 779
Dołączył(a): mar 18, 2014 11:33
Lokalizacja: Poznań

Re: [Autocad] Stempel studencki

Postprzez cashan » kwi 05, 2019 06:51

Dawid97 napisał(a): Ktoś ma jakiś pomysł, czemu tak się dzieje i jak temu zaradzić?


Kupić wersje komercyjna.
cashan
 
Posty: 241
Dołączył(a): gru 02, 2005 13:02

Re: [Autocad] Stempel studencki

Postprzez miro88 » kwi 06, 2019 18:20

Ktoś ma jakiś pomysł, czemu tak się dzieje i jak temu zaradzić?

Możesz skorzystać z darmowego Draftsight'a - do końca b.r. :D
miro88
 
Posty: 33
Dołączył(a): wrz 24, 2009 00:48
Lokalizacja: Wieliczka

Re: [Autocad] Stempel studencki

Postprzez akor » kwi 06, 2019 18:29

Ktoś ma jakiś pomysł, czemu tak się dzieje i jak temu zaradzić?

Tak się dzieje ponieważ Autodesk tak chce (znowu od wersji 2019) i ma do tego pełne prawo.
Ale!
Można np., a jest to jedna z możliwości, skorzystać z darmowego Autodeskowego DWG TrueView i z niego wydrukować rysunek.
Korzyść jest taka, że wydruk możemy przygotować w AC, a DWG TrueView przejmie wszystkie ustawienia i wystarczy tylko kliknąć PLOT.
Ale nie upoważnia nas to do używania programu do celów komercyjnych.
akor
akor
 
Posty: 603
Dołączył(a): cze 25, 2010 21:17


Powrót do Pytania studentów, laików i początkujących

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników