_

Sterowanie Mazatrol

Wszystko o wytwarzaniu wyrobów.

Sterowanie Mazatrol

Postprzez goodys » sie 08, 2006 15:23

Moze ma ktos program do nauki pisania programow na obrabiarki mazak
Z gory dziekuje i pozdrawiam
goodys
 
Posty: 4
Dołączył(a): sie 08, 2006 15:14

Re: Sterowanie Mazatrol

Postprzez shilkadriver » sie 09, 2006 13:15

Kazdy program CAM z odpowiednim postprocesorem do Twojej obrabiarki.
Jak nie masz kasiory na CAM'a to najlepszy do pisania programow NC jest Notatnik :)
Obrazek
Avatar użytkownika
shilkadriver
 
Posty: 137
Dołączył(a): lis 21, 2005 12:57
Lokalizacja: Tarnów

Re: Sterowanie Mazatrol

Postprzez rafalxfiles » sie 11, 2006 02:15

Akurat w tym wypadku to kolega shilkadriver sie nie popisał.. bo nowy mazatrol (nie wiem jak te stare) to nie przyjmie Ci programu z notatnika jeżeli oprogramowanie nie ma rozszerzenia jakiegos tam iso... cos tam..
A pozatym kolega nie o to pytał/
Z tego co wiem to nie ma programu do nauki programowania.. do nauki jest manual.. a program może być do pisania..
Mam coś takiego.. Poszukaj sobie CAMWARE..
rafalxfiles
 
Posty: 24
Dołączył(a): cze 08, 2006 00:36
Lokalizacja: Lubań

Re: Sterowanie Mazatrol

Postprzez shilkadriver » sie 11, 2006 09:26

rafalxfiles napisał(a):Akurat w tym wypadku to kolega shilkadriver sie nie popisał.. bo nowy mazatrol (nie wiem jak te stare) to nie przyjmie Ci programu z notatnika jeżeli oprogramowanie nie ma rozszerzenia jakiegos tam iso... cos tam..
Notatnik, pozwole sobie zauwazyc moze nadawac rozszezenie jakie sie tylko chce, nie tylko .txt. Tak, ze jak jestes prze as to nawet i dzialajacy plik .exe mozesz napisac, wiec i z rozszerzeniem "iso... cos tam..." tez. :P
Obrazek
Avatar użytkownika
shilkadriver
 
Posty: 137
Dołączył(a): lis 21, 2005 12:57
Lokalizacja: Tarnów

Re: Sterowanie Mazatrol

Postprzez rafalxfiles » sie 13, 2006 01:28

No tyle to ja wiem.. tylko problem jest w tej kwestii że program mazatwola nie wygląda jak standardowy ISO.. wiec nie napiszesz go w notatniku, no chyba że jesteś taki dobry że programu wykonalne piszesz w notatniku.. to może i uwierze że na mazatrola byś napisał... :)
rafalxfiles
 
Posty: 24
Dołączył(a): cze 08, 2006 00:36
Lokalizacja: Lubań

Re: Sterowanie Mazatrol

Postprzez shilkadriver » sie 14, 2006 19:48

Nie no, az tak dobry to nie jestem ;)
Obrazek
Avatar użytkownika
shilkadriver
 
Posty: 137
Dołączył(a): lis 21, 2005 12:57
Lokalizacja: Tarnów

Re: Sterowanie Mazatrol

Postprzez goodys » sie 15, 2006 13:58

rafalxfiles napisał(a): Poszukaj sobie CAMWARE..

mam ten program ale niestety nie moge go uruchomic na swoim komputerze:(
pozdrawiam
goodys
 
Posty: 4
Dołączył(a): sie 08, 2006 15:14

Re: Sterowanie Mazatrol

Postprzez rafalxfiles » sie 15, 2006 14:26

A w czym problem? może pomoge.. odezwij sie na prv..
rafalxfiles
 
Posty: 24
Dołączył(a): cze 08, 2006 00:36
Lokalizacja: Lubań

Re: Sterowanie Mazatrol

Postprzez goodys » sie 16, 2006 20:01

rafalxfiles napisał(a):A w czym problem?

Chodzi o to ze wypakuje plik i wszystko OK a jak chce rozpoczac instalacje programu to mi wyskakuje komunikat ze niepoprawny parametr pracuje na systemie XP
Pozdrawiam
goodys
 
Posty: 4
Dołączył(a): sie 08, 2006 15:14

Re: Sterowanie Mazatrol

Postprzez adiklandia » sie 17, 2006 15:56

wracając do sterowania Mazaka... czy może ktoś ma książkę z g-kodami lub jakies pomoce, które dają możliwość zamiany w postprocesorze nowej f-cji G128 na stare G67.5 oraz G68.5 ? Pozdrawiam.
> adiklandia <
adiklandia
 
Posty: 4
Dołączył(a): lut 21, 2006 10:43
Lokalizacja: Warszawa

Następna strona

Powrót do CNC

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników