_

T FLEX

Forum poświęcone aplikacjom takim jak Inventor, Solid Edge, SolidWorks... czyli nowoczesnym narzędziom do modelowania.

Re: T FLEX

Postprzez adrian43 » cze 18, 2015 17:42

Rozumiem że jeśli chcę stworzyć ruchomy model w T-Flex to muszę poszczególne części "zaopatrzyć" w zmienne przy składaniu modelu? Jeśli tak to jak to zrobić, a jeśli nie to proszę o jaką poradę jak się do tego zabrać.
adrian43
 
Posty: 3
Dołączył(a): cze 11, 2015 11:11

Re: T FLEX

Postprzez T-Flex CAD » cze 19, 2015 09:19

adrian43 napisał(a):Rozumiem że jeśli chcę stworzyć ruchomy model w T-Flex to muszę poszczególne części "zaopatrzyć" w zmienne przy składaniu modelu? Jeśli tak to jak to zrobić, a jeśli nie to proszę o jaką poradę jak się do tego zabrać.

Zmienne trzeba mieć tylko jeśli chcemy użyć polecenia "Scenariusz animacji", które jest niedostępne w wersji studenckiej. Polecenie "Animacja" może używać tylko jednej zmiennej, którą możemy przydzielić do transformacji położenia dowolnych części z różnym podziałem np. ods; ods/10; ods*2 itp. gdzie {ods} to zmienna, która w tej animacji przyjmie różną szybkość przemieszczenia danych części. W poleceniu "Animacja" wybieramy zmienną, ustawiamy wartość początkową i końcową, krok animacji i ilość klatek na sek. Tak jak napisałem wcześniej więkwsze możliwości ma polecenie "Scenariusz eksplodowania" (nie mylić ze scenariuszem animacji).

tfx_se.png

Scenariusz eksplodowania jest dostępny w wersji ST i działa bez zmiennych - dodajemy tam kolejne kroki animacji i akcje, można też ustawiać przemieszczenia kilku części jednocześnie. Film, do którego link przypomniałem mniej więcej to obrazuje - proszę obejrzeć końcową jego część.
Obrazek
T-Flex CAD
 
Posty: 206
Dołączył(a): sty 22, 2008 10:33
Lokalizacja: Nowa Sól

Re: T FLEX

Postprzez T-Flex CAD » lis 26, 2015 10:51

Nowa wersja T-FLEX CAD 15 już wkrótce... poniżej pierwsze screeny nowego jeszcze bardziej przyjemnego w użyciu i intuicyjnego interfejsu. Tymczasowo w wersji angielskojęzycznej:

tfx_15_1.jpg

tfx_15_2.jpg

tfx_15_3.jpg

Obecny interfejs będzie dostępny nadal, dla użytkowników, którzy chcieliby przy nim pozostać.
Testy BETA rozpoczną się z początkiem grudnia. Informacje o tym "What's New" już niebawem!
https://www.facebook.com/tflexcad/
Obrazek
T-Flex CAD
 
Posty: 206
Dołączył(a): sty 22, 2008 10:33
Lokalizacja: Nowa Sól

Re: T FLEX

Postprzez gambolo » lis 26, 2015 21:35

Jaka będzie cena ? :)
gambolo
 
Posty: 838
Dołączył(a): gru 02, 2010 13:10

Re: T FLEX

Postprzez T-Flex CAD » lis 27, 2015 10:08

gambolo napisał(a):Jaka będzie cena ? :)

Coś ma się tu zmienić, nie wiadomo jednak jeszcze w którą stronę :). Ogólnie cena w przypadku TFX zawsze jest atrakcyjna w odniesieniu do możliwości jakie oferuje :).

Możliwe jest wykupienie licencji bezterminowej lub opcjonalnie na życzenie klienta wynajem roczny. Do licencji bezterminowej można otrzymać dodatkowo drugą w pełni funkcjonalną licencję tzw. domową.
Obrazek
T-Flex CAD
 
Posty: 206
Dołączył(a): sty 22, 2008 10:33
Lokalizacja: Nowa Sól

Re: T FLEX

Postprzez gambolo » lis 27, 2015 11:33

Wrzucić mi proszę na PW propozycje cenowe - jakoś ciągle nie rozumiem polskiej specyfiki braku podawania cen softu oficjalnie, choćby nawet ceny katalogowej. Autodesk pomału zmienia w tym zakresie politykę udostępniając koszt zakupu licencji czasowej. Może czas na pozostałych :) ?

Czesi nie maja problemu z takim podejściem
http://eshop.cadzone.cz/t-flex-cad

ok. 10300 zł netto
gambolo
 
Posty: 838
Dołączył(a): gru 02, 2010 13:10

Re: T FLEX

Postprzez T-Flex CAD » lis 27, 2015 13:04

gambolo napisał(a):Wrzucić mi proszę na PW propozycje cenowe - jakoś ciągle nie rozumiem polskiej specyfiki braku podawania cen softu oficjalnie, choćby nawet ceny katalogowej. Autodesk pomału zmienia w tym zakresie politykę udostępniając koszt zakupu licencji czasowej. Może czas na pozostałych :) ?

Czesi nie maja problemu z takim podejściem
http://eshop.cadzone.cz/t-flex-cad

ok. 10300 zł netto

Polityka sprzedaży czeskiego resellera nie uwzględnia indywidualnego podejścia do potrzeb klienta. Nasze oferty są kompleksowe i zawierają wymagane pozycje tj. szkolenie, ew. licencja domowa, możliwość przyznania większego rabatu przy kilku licencjach itp. Preferowane są też niektóre branże np. licencja dla branży kamieniarskiej kosztuje mniej z uwagi na jej specyfikę :) itp.

Co jakiś czas w przypadku większych akcji promocyjnych u nas też pojawiają się oficjalne ceny. W wielu przypadkach i okresach licencję można zakupić taniej niż przytoczona kwota...
Obrazek
T-Flex CAD
 
Posty: 206
Dołączył(a): sty 22, 2008 10:33
Lokalizacja: Nowa Sól

Re: T FLEX

Postprzez gambolo » lis 27, 2015 14:07

Nie podważam podejścia do klienta indywidualnego. Dziś takie czasy że soft to jak auto - wszyscy znamy cenę katalogową danego pojazdu - ale ile wynegocjujesz u dealera i z jakim pakietem to już całkiem inna historia ;).


No ale robimy spam a wątek jest możliwościach T-flexa.
gambolo
 
Posty: 838
Dołączył(a): gru 02, 2010 13:10

Re: T FLEX

Postprzez T-Flex CAD » gru 16, 2015 17:05

Już teraz wprowadzamy atrakcyjne i co najważniejsze przejrzyste zasady sprzedaży licencji T-FLEX CAD
- bez gwiazdek i ukrytych kosztów: http://www.newtechsolutions.pl/t-flex_promo/

tfx_so.png

T-FLEX oferuje bezpośrednie wsparcie dla importu plików z takich systemów jak m.in. SolidWorks®, Solid Edge®, AutoCAD®, Autodesk® Inventor®… i wiele innych ciekawych oraz unikatowych funkcji.
Obrazek
T-Flex CAD
 
Posty: 206
Dołączył(a): sty 22, 2008 10:33
Lokalizacja: Nowa Sól

Re: T FLEX

Postprzez T-Flex CAD » mar 09, 2016 15:57

Zapraszamy na pokaz przedpremierowy nowej wersji T-Flex CAD 15 na targach Stom-Tool 2016 w dniach 9-11 marca!

tfx 15.png

- Nowy bardziej intuicyjny interfejs
- Nowe operacje 3D i ulepszenia
- wydajna praca na wielu monitorach
- szybkie zarządzanie atrybutami geometrii
- zoptymalizowane rzutowania dużych złożeń
- nieograniczone możliwości wydajnego projektowania...

https://www.youtube.com/watch?v=wjpkzddj2o8

To i wiele innych funkcji już niebawem w T-FLEX CAD 15!
Obrazek
T-Flex CAD
 
Posty: 206
Dołączył(a): sty 22, 2008 10:33
Lokalizacja: Nowa Sól

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Modelowanie 3D

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników