_

T FLEX

Forum poświęcone aplikacjom takim jak Inventor, Solid Edge, SolidWorks... czyli nowoczesnym narzędziom do modelowania.

Re: T FLEX

Postprzez T-Flex CAD » kwi 29, 2016 15:59

Zapraszamy na nową stronę T-FLEX CAD: http://www.tflex.pl

tflexpl_1.jpg

tflexpl_4.jpg
Obrazek
T-Flex CAD
 
Posty: 211
Dołączył(a): sty 22, 2008 10:33
Lokalizacja: Nowa Sól

Re: T FLEX

Postprzez T-Flex CAD » maja 25, 2016 11:16

Zapraszamy do skorzystania z EXTRA oferty na licencję bezterminową T-FLEX CAD 2D/3D wraz z roczną usługą wsparcia i aktualizacji w której oprócz licencji CAD można otrzymać najnowszy i zarazem najwyższy model manipulatora SpaceMouse Enterprise: http://tflex.pl/produkt/t-flex-cad-2d3d ... nterprise/

produkt+ep.jpg
Tylko do końca czerwca 2016 r.
Obrazek
T-Flex CAD
 
Posty: 211
Dołączył(a): sty 22, 2008 10:33
Lokalizacja: Nowa Sól

Re: T FLEX

Postprzez T-Flex CAD » cze 01, 2016 11:44

Od dziś jest możliwość pobrania i uruchomienia nowej wersji T-FLEX CAD 15 Release Candidate. Więcej informacji na stronie http://www.tflex.pl/wersja-testowa

Wydanie wersji oficjalnej planowane jest pod koniec czerwca 2016 r.
Obrazek
T-Flex CAD
 
Posty: 211
Dołączył(a): sty 22, 2008 10:33
Lokalizacja: Nowa Sól

Re: T FLEX

Postprzez T-Flex CAD » lip 27, 2016 14:20

Nowa wersja T-FLEX CAD jest już oficjalnie dostępna. Zapraszamy do testów oraz zapoznania się z listą zmian i nowości: www.tflex.pl

tfx_15_1.jpg
Obrazek
T-Flex CAD
 
Posty: 211
Dołączył(a): sty 22, 2008 10:33
Lokalizacja: Nowa Sól

Re: T FLEX

Postprzez TomekZeWschodu » sie 14, 2016 12:00

Witam,

właśnie ściągnąłem testową 30-dniową wersję T-flexa 15 w ramach 'testu'. Domyślnie wszystko jest w języku polskim. Jest możliwość zmiany języka na angielski ?
TomekZeWschodu
 
Posty: 5
Dołączył(a): sie 13, 2016 21:16

Re: T FLEX

Postprzez T-Flex CAD » sie 14, 2016 13:26

TomekZeWschodu napisał(a):Witam,

właśnie ściągnąłem testową 30-dniową wersję T-flexa 15 w ramach 'testu'. Domyślnie wszystko jest w języku polskim. Jest możliwość zmiany języka na angielski ?

Witam,
Link do wersji angielskojęzycznej: http://www.ntsns.pl/download/cad/15/15. ... 64_eng.msi
Podczas pierwszej instalacji należy pobrać i zainstalowac również składniki T-FLEX Prerequisites ze strony: http://www.tflex.pl/wersja-testowa
Obrazek
T-Flex CAD
 
Posty: 211
Dołączył(a): sty 22, 2008 10:33
Lokalizacja: Nowa Sól

Re: T FLEX

Postprzez TomekZeWschodu » sie 14, 2016 13:30

Dzięki za szybką odpowiedź.

Tak skoro widzę, że jesteście Państwo on-line.
Czy w przypadku tworzenia szkicu na "płaszczyźnie pracy" jest możliwość włączenia automatycznego nadawania relacji (constraints) oraz automatycznego wymiarowania?
Nie ukrywam, że przyzwyczajony jestem do systemu NX, w którym szkicowanie zdaje się być prostsze, więc chciałbym dostosować sobie środowisko pracy do już znanego.
Jak to najprościej zrobić ?

Inna sprawa to kwestia ustawiania relacji pomiędzy istniejącymi elementami na szkicu. Macie może jakieś filmy instruktażowe/ tutoriale skoncenrtrowane na pracy ze szkicem ?
TomekZeWschodu
 
Posty: 5
Dołączył(a): sie 13, 2016 21:16

Re: T FLEX

Postprzez krank1 » sie 15, 2016 20:04

Dawno nie zaglądałem na forum. Widzę, że temat ciągle żywy :)
www.ggtech.com.pl

Polskie Forum ProEngineer
http://pfproe.pl/pfp/forum/index.php
Avatar użytkownika
krank1
 
Posty: 266
Dołączył(a): sie 03, 2006 12:05

Re: T FLEX

Postprzez T-Flex CAD » sie 16, 2016 10:59

TomekZeWschodu napisał(a):Czy w przypadku tworzenia szkicu na "płaszczyźnie pracy" jest możliwość włączenia automatycznego nadawania relacji (constraints)...

W T-FLEX CAD można rysować na 3 różne sposoby:
1) szkicownikiem nieparametrycznym,
2) szkicownikiem parametrycznym z automatycznie nadawanymi relacjami,
3) parametrycznymi liniami (elementami) konstrukcyjnymi (relacje nadawane przez odniesienie do innych elementów).

Każdą relacje nadaną przez odniesienie lub automatycznie można w dowolnej chwili usunąć lub zmienić, jednak nie robi się to przez zwykłe wymiary.

Poniższy materiał filmowy przedstawia pokrótce wszystkie metody:
https://youtu.be/LDyLRo5jfJM

Jeśli chcielibyśmy użyć szkicownika parametrycznego to należy aktywować opcję automatycznej parametryzacji:
rys1.png
Obrazek
T-Flex CAD
 
Posty: 211
Dołączył(a): sty 22, 2008 10:33
Lokalizacja: Nowa Sól

Re: T FLEX

Postprzez T-Flex CAD » paź 04, 2016 16:37

T-FLEX CAD na targach Toolex 2016 w Sosnowcu (4-6 października). Stoisko B-552. Zapraszamy!
http://www.facebook.com/tflexcad
Obrazek
T-Flex CAD
 
Posty: 211
Dołączył(a): sty 22, 2008 10:33
Lokalizacja: Nowa Sól

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Modelowanie 3D

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników