_

tekst w autocadzie

Forum poświęcone flagowemu produktowi oraz aplikacjom pochodnym Autodesku. To jedyne forum mające w tytule nazwę programu, a to ze względu na jego olbrzymią popularność w Polsce. Można tutaj umieszczać również posty z ogólnie pojętej tematyki "Kreślarskie 2D".

tekst w autocadzie

Postprzez bagheeera » mar 22, 2009 11:43

witam! opracowuje obecnie projekt rzutu parteru domku i mam jednen problem z wymiarowaniem schodow. Chcialam wstawic go recznie, nie wiem czy to kwestia zlych ustawien ale tekst np wielowierszowy czy normalny wogole nie chce sie wstawic ! :shock: ... Prosze o pomoc i zarazem wyrozumialosc, to sa moje poczatki z tym programem :oops:
bagheeera
 
Posty: 6
Dołączył(a): mar 22, 2009 11:28

Re: tekst w autocadzie

Postprzez unknownman » mar 22, 2009 19:40

Nie wiem czy dobrze zrozumiałem..
A próbowałaś wyedytować wymiar we właściwościach obiektu (w tym wypadku danego wymiaru)?
unknownman
 
Posty: 13
Dołączył(a): mar 05, 2009 23:49

Re: tekst w autocadzie

Postprzez Lucius » mar 23, 2009 15:26

bagheeera napisał(a):witam! opracowuje obecnie projekt rzutu parteru domku i mam jednen problem z wymiarowaniem schodow. Chcialam wstawic go recznie, nie wiem czy to kwestia zlych ustawien ale tekst np wielowierszowy czy normalny wogole nie chce sie wstawic ! :shock: ... Prosze o pomoc i zarazem wyrozumialosc, to sa moje poczatki z tym programem :oops:


multiline text się wstawia
po kliknięciu na wielowierszowy text zanzaczasz obszar textu na rysunku
pamiętaj aby ustawic odpowiednio widok liter/cyfr bo inaczej ich rzeczywiście nie bedzie widać zaleznie od skali rysunku
Lucius
 
Posty: 286
Dołączył(a): lut 13, 2009 11:03

Re: tekst w autocadzie

Postprzez bagheeera » mar 23, 2009 16:05

dzieki wielkie, on chyba nie wstawia tekstu, bo cos tam jest zle w ustawieniach. Tymczasem poradzilam sobie inaczej, troche pracochlonne i nieprofesjonalne podejscie, ale dziala :D :lol:
bagheeera
 
Posty: 6
Dołączył(a): mar 22, 2009 11:28

Re: tekst w autocadzie

Postprzez Lucius » mar 23, 2009 17:07

raczej czegoś jeszcze musisz sie douczyc :)
Lucius
 
Posty: 286
Dołączył(a): lut 13, 2009 11:03

Re: tekst w autocadzie

Postprzez mat.net.pl » mar 23, 2009 21:54

A możesz edytować wymiary?
Jakis czas temu był problem z wstawianiem i edytowaniem tekstu w programach Autodesk. Microsoft wypuścił poprawkę KB918118 na który jest fotfix na stronie Autoesku.

pozdrawiam

Kuba
MAT - Komplesowa obsługa pracowni projektowych
http://www.MAT.net.pl http://Sklep.MAT.net.pl
Autodesk Gold Partner | Autodesk Authorized Training Center | Autodesk Authorized Developer
Avatar użytkownika
mat.net.pl
 
Posty: 291
Dołączył(a): wrz 26, 2007 21:19
Lokalizacja: Kraków


Powrót do AutoCAD

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników

cron