_

[Soliworks]toolbox problem

Forum poświęcone aplikacjom takim jak Inventor, Solid Edge, SolidWorks... czyli nowoczesnym narzędziom do modelowania.

[Soliworks]toolbox problem

Postprzez Fighter4321 » kwi 23, 2018 20:14

Witam,

Mam problem w modelach z wielkością elementów toolbox - otwieram model i elementy są nienaturalnie duże albo małe, da się coś z tym zrobić ?Ja u siebie na komputerze nie mam toolboxa i mysleliśmy, że to przez to, ale kolega co ma, po otwarciu ma dokładnie to samo. Kolega coś czytał, że może to być spowodowane tym, iż ktoś kto nie miał toolboxa, otworzył model i go zapisał - wtedy ponoć elementy toolbox wariuja. Da się to jakoś odkręcić?? (Na wersji z toolboxem lub bez toolboxa)??
Dziękuję bardzo za pomoc :)
Fighter4321
 
Posty: 72
Dołączył(a): paź 30, 2011 12:39

Re: [Soliworks]toolbox problem

Postprzez bildder » kwi 23, 2018 21:48

Problem polega na tym, że program nie znajduje odpowiedniej konfiguracji komponentów Toolbox. Dlatego należy zapisać (bezpiecznie) złożenia z częściami Toolboxa, albo można jeszcze próbować zaznaczyć w opcjach systemu > Toolbox opcję Uczyń ten folder domyślną ścieżką wyszukiwania (...) Jest szansa, że podczas otwierania program przeszuka bazę Toolbox, odnajdzie i użyje brakujące konfiguracje.
Paweł Kęska
CSWE | CSWI | CSWP
----------------------------
Szkolenia SOLIDWORKS
Podręczniki SOLIDWORKS
Nowy blog SOLIDWORKS
Avatar użytkownika
bildder
 
Posty: 1346
Dołączył(a): sie 03, 2007 08:53
Lokalizacja: W-wa

Re: [Soliworks]toolbox problem

Postprzez Fighter4321 » kwi 29, 2018 13:20

Częściowo pomogło, ale nie do końca, przy okazji nauczyłem się jeszcze jak zrywać połączenie danej części z toolboxem ( żeby w zestawieniu przy części nie było ikonki toolboxa) - Dzięki za pomoc Bildder, jak zwykle można na Ciebie liczyć :)
Fighter4321
 
Posty: 72
Dołączył(a): paź 30, 2011 12:39


Powrót do Modelowanie 3D

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników