_

[intellicad]

Forum ogólne, ale nie do zadawania "prostych pytań". Wszystko o CAD, czego nie da się bezpośrednio połączyć z tematyką jednego z poniższych forów tematycznych.

[intellicad]

Postprzez Rookie102 » lut 17, 2019 23:36

Witajcie, testował może ktoś nową wersję intersoftu intellicada? Jest coś nowego ciekawego? Warto sę przyjrzeć?
Rookie102
 
Posty: 2
Dołączył(a): gru 19, 2018 00:39

Re: [intellicad]

Postprzez kort123 » lut 23, 2019 19:31

Mam, używam do rysunku 2D. W sumie taki sam jak inne nowe wersje klonów Intellicada. Jest najnowszy format dwg. Przy pracy polecam korzystanie z ogólnodostępnej dokumentacji do autocada - jest znacznie bardziej przydatna niż help programu (jest dokładniejsza opisane są np. nieudokumentowane funkcje, zmienne itp).
kort123
 
Posty: 2
Dołączył(a): gru 13, 2018 18:25

Re: [intellicad]

Postprzez Cieslakowski » lut 26, 2019 23:22

A na tym nowym intellicadzie działają jakieś nakładki?
Cieslakowski
 
Posty: 5
Dołączył(a): sie 21, 2016 18:07

Re: [intellicad]

Postprzez INTERsoft » lut 28, 2019 09:40

Na naszej najnowszej wersji INTERsoft-INTELLICAD 2019 dostępne są następujące nakładki:
- StalCAD (rysunki wykonawcze konstrukcji stalowych)
- ŻelbetCAD (rysunki wykonawcze konstrukcji żelbetowych)
- InstalCAD 2 (rysowanie instalacji sanitarnych)
- PRZEDMIAR (tworzenie przedmiarów)
Dodatkowo funkcje programu można rozszerzać poprzez wczytywanie nakładek SDS oraz IRX,
a także zaimplementowany jest interpreter języka programowania LISP.
Avatar użytkownika
INTERsoft
 
Posty: 1
Dołączył(a): lut 27, 2019 15:03

Re: [intellicad]

Postprzez Rookie102 » mar 06, 2019 01:13

To dzięki wielkie wszystkim za info,intellicad ląduje na mojej liście życzeń, teraz tylko naskladac pinionszków.
Rookie102
 
Posty: 2
Dołączył(a): gru 19, 2018 00:39

Re: [intellicad]

Postprzez Lusss89 » mar 06, 2019 01:57

Używam do różnych rysunków. Praca jak w innych cadach... :wink: też często znajduje rozwiązania w opisach innych programów, tam więcej ludzi pyta o różne rzeczy
Lusss89
 
Posty: 2
Dołączył(a): mar 06, 2019 01:28

Re: [intellicad]

Postprzez Lusss89 » mar 06, 2019 02:21

Właśnie siedzę na rysunkiem 3d... Do tej pory rysowalam płaskie rysunki. Czy ktoś wie jak przełączać płaszczyzny rysowania?
Lusss89
 
Posty: 2
Dołączył(a): mar 06, 2019 01:28

Re: [intellicad]

Postprzez kort123 » mar 09, 2019 09:17

Ja tam głównie rysuję 2D ale wydaje mi się że w 3D lepiej posługiwać się zdefiniowanym lokalnym układem współrzędnych i przełączać jego widoki. To chyba wygodniejsze niż zmieniać widoki i wprowadzać współrzędne w 3D choć pewnie nie zawsze się tak daje.
kort123
 
Posty: 2
Dołączył(a): gru 13, 2018 18:25

Re: [intellicad]

Postprzez Cieslakowski » mar 15, 2019 06:57

A czy działają na tym nowym Intellcadzie Wentyle? Ktoś sprawdzał?
Cieslakowski
 
Posty: 5
Dołączył(a): sie 21, 2016 18:07


Powrót do Forum CAD

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników