_

Używanie klawiszów funkcyjnych (F) zawiesza/blokuje CAD'a

Forum poświęcone flagowemu produktowi oraz aplikacjom pochodnym Autodesku. To jedyne forum mające w tytule nazwę programu, a to ze względu na jego olbrzymią popularność w Polsce. Można tutaj umieszczać również posty z ogólnie pojętej tematyki "Kreślarskie 2D".

Używanie klawiszów funkcyjnych (F) zawiesza/blokuje CAD'a

Postprzez PWagner » wrz 13, 2016 15:29

Cześć,

pojawił się u mnie problem z działaniem AutoCAD'a LT 2015, z którym jeszcze nigdy się nie spotkałem.

Otóż od około dwóch dni używanie klawiszy funkcyjnych do włączania/wyłączenia poszczególnych funkcji, na przykład F8 odpowiedzialnego za "orthomode", blokuje/zawiesza program na kilkanaście sekund...
Wywołanie tego samego polecenia z poziomu interfejsu programu działa z kolei normalnie i bez przeszkód.
Również skróty klawiaturowe typu "Ctrl+" działają prawidłowo.

Weryfikowałem owy problem na kilku plikach - nie ma znaczenia czy jest to plik z rozbudowanym projektem, nad którym pracuję, czy też jest to zupełnie "goły" rysunek startowy - problem nadal występuje.

Proszę, czy może ktoś zna sposób jak naprawić tę sytuację? Będę wdzięczny za wszelkie wskazówki.

Pozdrawiam.
PWagner
 
Posty: 4
Dołączył(a): sty 12, 2016 22:13

Re: Używanie klawiszów funkcyjnych (F) zawiesza/blokuje CAD'

Postprzez bobroy » kwi 25, 2017 16:13

Ja mam to samo, ale dotyczy tylko klawisza F8. U kolegi z pracy właśnie pojawił się ten sam problem. Oba Autocady legalne, chodzą pod Win10.
bobroy
 
Posty: 7
Dołączył(a): lis 16, 2016 10:25

Re: Używanie klawiszów funkcyjnych (F) zawiesza/blokuje CAD'

Postprzez ziele_o2k » kwi 25, 2017 16:22

bobroy napisał(a):Ja mam to samo, ale dotyczy tylko klawisza F8. U kolegi z pracy właśnie pojawił się ten sam problem. Oba Autocady legalne, chodzą pod Win10.

zmień TEMPOVERIDDES z 1 na 0 może pomoże.
Ziele
Avatar użytkownika
ziele_o2k
 
Posty: 492
Dołączył(a): mar 18, 2014 11:33
Lokalizacja: Poznań

Re: Używanie klawiszów funkcyjnych (F) zawiesza/blokuje CAD'

Postprzez PWagner » kwi 25, 2017 19:38

ziele_o2k napisał(a): zmień TEMPOVERIDDES z 1 na 0 może pomoże.

Dzięki! Zmiana "TEMPOVERIDDES" z 1 na 0 pomogła!
Wszystko działa jak należy! Dzięki raz jeszcze.
Pozdrawiam!
PWagner
 
Posty: 4
Dołączył(a): sty 12, 2016 22:13


Powrót do AutoCAD

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników