_

usuniecie licencji

Forum ogólne. Miejsce na pierwsze pytania w karierze projektanta. Wszelkie tematy, których nie można zakwalifikować do jednej z poniższych grup.

usuniecie licencji

Postprzez BoomBox20 » sty 24, 2012 15:47

witam
jak usunąć licencje inventora?Odinstalowałem go,usunąłem z regedit -> HKEY_LOCAL_MACHINE -> SOFTWARE
Tam folder i wpisy z nazwą Producenta/programu .Mimo to przy ponownej instalacji Inventora 2011 ma tą samą ,wcześniejszą licencję.Jak się tego pozbyć żeby móc aktywować nową licencję?Oczywiscie żeby sie obyło bez reinstalacji systemu heh :) pozdrawiam i proszę o pomoc
BoomBox20
 
Posty: 12
Dołączył(a): mar 16, 2011 12:58

Re: usuniecie licencji

Postprzez MYCA » sty 24, 2012 16:10

:D Witam,

usunąłem z regedit -> HKEY_LOCAL_MACHINE -> SOFTWARE Tam folder i wpisy z nazwą Producenta/programu


Nie tylko tam - przeszukaj caly plik REG na wpisy INVENTORA...

Pozdr. :D tomek
------------------

Pozdr. :D tomek
Avatar użytkownika
MYCA
 
Posty: 3291
Dołączył(a): lip 27, 2008 12:38

Re: usuniecie licencji

Postprzez BoomBox20 » sty 24, 2012 16:34

hmm...jakieś konkretne wpisy?bo tego jest sporo i niektóre pliki np a autocada czy tam jakiegoś hosta czy cos jeszcze cą i nie wiem co.Proszę o jakieś konkretne porady.pozdrawiam
BoomBox20
 
Posty: 12
Dołączył(a): mar 16, 2011 12:58

Re: usuniecie licencji

Postprzez MYCA » sty 24, 2012 16:48

:D Na wlasna odpowiedzialnosc!

Wlacz regedit i ustaw kursor na samej gorze. Potem poprzez opcje "szukaj" , w ktorej wpiszesz Inventor wystartuj poszukiwania. I kasuj wpisy albo i cale klucze (tu cza uwazac, co sie robi)... Mialem podobny problem z reinstalacja SWX - mi pomoglo - nie musialem reinstalowac systemu.

Jako zabezpieczenie, przed skasowaniem, mozesz wyexportowac usuwane wpisy (je sobie zachowac poza plikiem glownym).

Pozdr. :D tomek
------------------

Pozdr. :D tomek
Avatar użytkownika
MYCA
 
Posty: 3291
Dołączył(a): lip 27, 2008 12:38

Re: usuniecie licencji

Postprzez BoomBox20 » sty 24, 2012 19:19

dalej lipa-usunołem w zasadzie wszystko z rejestru i nic,cały czas wykrywa mi starą licencje.Co najlepsze przy instalacji podaję nowy serial i klucz i gdy już odpale inventora to serial jest ten co podałem ale klucz inny,chyba stary i licencja stara.help me please!!!
BoomBox20
 
Posty: 12
Dołączył(a): mar 16, 2011 12:58

Re: usuniecie licencji

Postprzez MYCA » sty 24, 2012 19:30

:D :?:

poczekaj... Co chcesz dokladnie osiagnac - w czym problem? Bo z kuczykiem to jest tak:

Kluczyk wylicza (na dzien dzisiejszy b. powszechne) sobie soft sam: motherbord, IP, karta graficzna, dysk twardy - pomiacha te numery seryjne i cos od siebie doda... I pewnie jeszcze "gada" przez internet.

Tak, ze jak instalujesz COSTAM, to zapomnij...Obrazek

Pozdr. :D tomek
------------------

Pozdr. :D tomek
Avatar użytkownika
MYCA
 
Posty: 3291
Dołączył(a): lip 27, 2008 12:38

Re: usuniecie licencji

Postprzez BoomBox20 » sty 24, 2012 19:49

chce wywalić po prostu starą licencję,czyli zmienic serial,klucz itd-jak to zrobić.bo mimo to gdzie sto jest zapisane i cały czas inventor to znajduje
BoomBox20
 
Posty: 12
Dołączył(a): mar 16, 2011 12:58


Powrót do Pytania studentów, laików i początkujących

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników