Strona 1 z 1

Komp za 8000 PLN i przycinanie

PostNapisane: sty 13, 2017 22:09
przez Kosmy
Cześć,
mam kompa I76700HQ + 16 GiGa Ramu, Dysk ssd 500 giga, Grafa 1060GTX.
Na studiach zawsze śmigałem w Autocadzie na swoich mizernych komputerach ale zawsze działało a teraz odpalam AutoCada (rzut typowej kondygnacji budynku mieszkalnego) i biorąc opcje Nowy Fragment aby przesunąć rysunek i zaczyna się przycinanie. Łapię np jeden róg rysunku i przesuwam go w dowolne miejsce zacinka zacinka i zacinka po 3 rysunek jest na miejscu właścicwym. Druga sprawa scroll to jest dopiero apogeum przycinania eh..

ps. Wspomaganie sprzętowe jest włączone ale coś mu karta nie odpowiadała przy pierwszym uruchomieniu. Ratunku.

Re: Komp za 8000 PLN i przycinanie

PostNapisane: sty 14, 2017 00:00
przez jamaguwi
Spróbój wyłączyć dopalanie sprzętowe. Na programowym powinno spokojnie hulać.
A czy to nie jest W10?

Re: Komp za 8000 PLN i przycinanie

PostNapisane: sty 14, 2017 00:16
przez Kosmy
Przy wyłączonym prześpieszeniu sprzętowym jest lepiej ale na zasadzie slideshow ale bez przycinania się. Myślałem, że przy takiej maszynie będzie płynnie wszystko chodziło. Eh ...

ps. Tak windows 10

Re: Komp za 8000 PLN i przycinanie

PostNapisane: sty 14, 2017 13:45
przez jamaguwi
..no gdzieś mi sie obiło o oczy ostatnio jakieś info o problemach z ostatnia aktualizacją W10. Dotyczyła wydajności grafiki. Nie wiem, czy to w tej windzie występuje, ale może można odaplić to w trybie zgodności z Windows 7?

Re: Komp za 8000 PLN i przycinanie

PostNapisane: sty 16, 2017 12:47
przez kszyho
Ciekawe która to wersja AutoCADa?

Re: Komp za 8000 PLN i przycinanie

PostNapisane: sty 23, 2017 00:44
przez Kosmy
Autocad 2012 oraz autocad 2017. Ta sama beznadzieja. Już próbowałem wszystkiego dalej to samo. Złapać za rysunek nie mogę i machać to przycina. Scroll to już w ogóle tragedia. Nic nie pomaga. Bezradny jestem. Jaka to jest mordęga to nawet sobie nie wyobrażacie.

Re: Komp za 8000 PLN i przycinanie

PostNapisane: sty 23, 2017 08:49
przez kszyho
Ciekawe czy AutoCAD korzysta z grafiki zintegrowanej czy z GTX1060? Może wyłącz zintegrowaną?

Re: Komp za 8000 PLN i przycinanie

PostNapisane: sty 23, 2017 10:06
przez Kosmy
Wczoraj walczyłem ze zgodnością. Autocad 2012 działa i śmiga :) hura natomiast autocad 2017 nie. Dalej się przycina.

ps. Jak wyłączyć kartę zintegrowaną ?

Re: Komp za 8000 PLN i przycinanie

PostNapisane: sty 23, 2017 15:00
przez Sergios
Od tego jest bodajże panel sterowania Nvidia i tam się nadaje aplikacjom poszczególne karty bądź zostawia automat.