Strona 1 z 1

[AutoCAD]Bryła, wyciaganie- kontur

PostNapisane: wrz 12, 2017 01:58
przez walerian
Witam,
jestem na etapie nauki- tworzę klucz. Nasady klucza bez problemu wyciągnąłem, jednak trzonek już nie. Nie mam już pomysłów jak to przekształcić w obszar lub cokolwiek innego, dającego się przekształcić w bryłę 3d..
Pozdrawiam

Re: [AutoCAD]Bryła, wyciaganie- kontur

PostNapisane: wrz 12, 2017 13:47
przez akor
Po pierwsze niepotrzebnie grupujesz to jest jeden obiekt polilinia.
Po drugie ta polilinia sama się ze sobą przecina co w przesadzie pokazałem w powiększeniu. To nie pozwala AC wyciągnąć bryły.

akor

Re: [AutoCAD]Bryła, wyciaganie- kontur

PostNapisane: wrz 12, 2017 16:51
przez akor
Zapomniałem o załączniku.
Oto on
1.jpg

akor

Re: [AutoCAD]Bryła, wyciaganie- kontur

PostNapisane: wrz 12, 2017 22:59
przez walerian
dzięki za Twój czas i pomoc. Sam bym do tego nie doszedł.

niestety - dalej wyciąga sam kontur (obrys), pomimo przerysowania na nowo
mam, trzeba było przekonwertować wszystko na polinię