Strona 1 z 1

Przenoszenie okna CAD --> WIN+TAB

PostNapisane: sty 08, 2022 12:14
przez zelthon
Witajcie koledzy,
jestem początkującym użytkownikiem CAD i mam problem z przenoszeniem aktywnego okna AutoCada za pomocą skrótu WIN+TAB, podobnie jak to ma miejsce przy Windowsie10.
Proszę o pomoc.

Re: Przenoszenie okna CAD --> WIN+TAB

PostNapisane: sty 08, 2022 13:42
przez akor
Ale dokładniej, co chcesz zrobić?
akor

Re: Przenoszenie okna CAD --> WIN+TAB

PostNapisane: sty 10, 2022 17:16
przez zelthon
akor napisał(a):Ale dokładniej, co chcesz zrobić?
akor

Przykładowo na jednym monitorze na połowie ekranu ma wyświetlony CAD a w drugiej połowie Excel lub Word.
Przy pomocy kombinacji klawiszy WIN+strzałki, będąc na aktywnym Excel lub Word, mogę całą aplikację przenieść na drugi monitor.
Niestety ta kombinacja klawiszy WIN+strzałki, przenoszenia okna, nie działa z AutoCAD.
W poprzednim systemie WIN7 to mi działało.
I nie wiem jak to zrobić?

Re: Przenoszenie okna CAD --> WIN+TAB

PostNapisane: sty 11, 2022 16:52
przez akor
U mnie na WIN11 działa tak:
pierwszy ekran podzielony na lewo i prawo, z lewej AutoCAD z prawej Word
aktywny AutoCAD klikam parę razy WIN+Strzałka w prawo:
1 klik - okno AC powiększa się, ale nie maksymalizuje
2 klik - okno AC wypełnia prawą połówkę ekranu
3 klik - okno AC przeskakuje na drugi ekran na lewą połówkę
4 klik - okno AC powiększa się, ale nie maksymalizuje
5 klik - okno AC wypełnia prawą połówkę ekranu
6 klik - okno AC przeskakuje na pierwszy ekran na lewą połówkę.
Niby wszystko ok, ale jest jedno dziwne zachowanie- nie maksymalizowanie okna występuje w wersji polskiej AC, ale w wersji angielskiej już nie - okno maksymalizuje się.

akor