Strona 1 z 1

plik otwarty w wersji studenckiej

PostNapisane: wrz 04, 2018 15:20
przez ewa k
mam problem z rysunkami, które zostały otwarte / i zapisane w nich zmiany/ w wersji studenckiej. gdziekolwiek bym go nie otworzyła lub skopiowała z niego elementy, to wyświetla mi się , ze zostal stworzony w wersji studenckiej. Jak sie tego pozbyć? dodam, ze mam legalne oprogramowanie :)

Re: plik otwarty w wersji studenckiej

PostNapisane: wrz 04, 2018 15:39
przez NewJoker
Z którego roku masz AutoCADa ? Bo zgaduję, że o ten soft chodzi chociaż nie zostało to podane.

Re: plik otwarty w wersji studenckiej

PostNapisane: wrz 05, 2018 12:08
przez w00jcieh
Spróbuj zapisać plik w innym formacie DWG.

Re: plik otwarty w wersji studenckiej

PostNapisane: wrz 05, 2018 15:42
przez kszyho
Miałem podobną sytuację z plikami z GstarCAD które dostałem i otwierałem w AutoCAD 2019. W GstarCAD trzeba było zapisać do starszej wersji, żeby się pozbyć tego komunikatu i informacji na wydruku. Spróbuj może w twoim przypadku jest tak samo.

Re: plik otwarty w wersji studenckiej

PostNapisane: wrz 05, 2018 17:32
przez NewJoker
Pytałem o wersję programu (z którego roku), bo z tego co czytałem to od 2015 już nie dodaje tych znaków wodnych wersji studenckiej do edytowanych i zapisywanych plików DWG.

Re: plik otwarty w wersji studenckiej

PostNapisane: wrz 05, 2018 20:36
przez akor
W wersji studenckiej AC2019 wygląda to tak:
przy otwieraniu rysunku
1.jpg

przy drukowaniu
2.jpg

akor

Re: plik otwarty w wersji studenckiej

PostNapisane: wrz 05, 2018 21:36
przez NewJoker
A, to może przywrócili znowu te znaki wodne, bo z tego wynika, że od 2015 nie powinno ich już wstawiać: http://cadtips.cadalyst.com/saving-file ... plot-stamp

Re: plik otwarty w wersji studenckiej

PostNapisane: wrz 05, 2018 21:36
przez NewJoker
A, to może przywrócili znowu te znaki wodne, bo z tego wynika, że od 2015 nie powinno ich już wstawiać: http://cadtips.cadalyst.com/saving-file ... plot-stamp

Re: plik otwarty w wersji studenckiej

PostNapisane: wrz 07, 2018 10:16
przez hegybrown
Słyszałem kiedyś, że pewien gość zlecił narysowanie rysunków pewnej konstrukcji studentom. Oni to zrobili na wersjach studenckich i on później nie mógł tego użyć bo miał ten znaczek :D Podobno dlatego, że pierwotny projekt był zapisany w wersji studenckiej. Nic nie dawało rady, nawet przyklejanie zawartości do innego projektu. Z tego co pamiętam ludzie to jakoś wyłączali w pdfie na pracach dyplomowych. Ja nigdy nie kombinowałem, żeby tego nie było. Pisałem prace dyplomową więc dla mnie logiczne było, że może tam to zostać skoro producent programu tego chciał.