Strona 1 z 1

CATIA - Kinematic Dressup

PostNapisane: lut 10, 2019 19:48
przez r4n
Witam,
Dostałem finalne złożenie od młodszego kolegi, który puścił całe złożenie(kilkaset części) hurtowo najpierw przez CAD DUA, a później przez Q-checkera. Poprawił pięknie nazwy, pousuwał błędy, dopieścił model zgodnie z wymaganiami klienta, ale jak się można domyśleć, kinematykę szlak trafił.

Zagranica stęka, ze im wcześniej wprawiali wszystko w ruch suwaczkami, a teraz nic się nie dzieje.

W piątek udało mi się zmienić status DOF z 1 na 0 w mechanizmach i widzę, ze ktoś przytomnie budował wszystko na strukturze szkieletowej, więc luźne "linie" i płaszczyzny już się obracają tak jak bozia przykazała. Jest tylko drobne, ale...
Jak wspominałem jest kilkaset części, które by trzeba było zdessupować na nowo, tak by fizyczne części podążały za zanimowanym szkieletem. A to pewnie zajmie parę ładnych godzin.

Mam działającą kinematykę sprzed momentu Q-checkera i CAD DUA i teraz pytanie czy można ją skopiować tak by oszczędzić sobie czasu?? Macie jakiś pomysł jak to zrobić?

Pzdr
r4n

Re: CATIA - Kinematic Dressup

PostNapisane: lut 22, 2019 09:13
przez lawka01
Czesc

Probowales Power Copy ??

pozdr
Tomek

Re: CATIA - Kinematic Dressup

PostNapisane: lut 22, 2019 12:35
przez ll
lawka01 napisał(a):Czesc

Probowales Power Copy ??

pozdr
Tomek



W ten deseń to trzeba by było kombinować z product template o ile łyka kinematykę. Tylko trzeba mieć na to licencje w sam naprzód.