Strona 1 z 1

AutoCAD a Windows 10

PostNapisane: sie 01, 2015 06:02
przez Contador
witam
Przesiadlem się na Windows 10 jednak AutoCAD2015 nie chce zrobić tego samego. Podczas instalacji pojawia się komunikat o braku zainstalowanego środowiska net.4.5. W Windows 10 jest zainstalowana wersja 4.6. Próbował już ktoś z użytkowników instalować cada na Windowsie 10

Re: AutoCAD a Windows 10

PostNapisane: wrz 10, 2015 23:10
przez tomaszjar
Tu jest oficjalne stanowisko Autodesk w sprawie programów działających w Windows 10

http://knowledge.autodesk.com/support/a ... ducts.html

Wersje 2016 - będzie działać
2015 - tylko wersja angielska będzie działać
2014 i starsze nie będą działać

Re: AutoCAD a Windows 10

PostNapisane: wrz 13, 2016 09:56
przez MisiekUKP
U mnie w firmie 2014 LT działa, ale w domu 2010 już nie chce pójść ;/

Re: AutoCAD a Windows 10

PostNapisane: wrz 28, 2016 08:22
przez krzysztofel
Witam,

AutoCAD na wersji windows 10 pójdzie bez problemu tylko musisz sobie doinstalować frameworki, które są potrzebne tylko po to aby inne aplikacje się poprawnie zainstalowały. Prawdopodobnie nie ma worka 1.0 i 2.0 w Twoim pakiecie windows.

Polecam zrobić tak:

Pobrać i zainstalować kompletną paczkę "wszystkiego co potrzebne i wybrakowane"
http://www.ironcad.pl/pobieranie/aio210.zip (flashplayer, Microsoft Silverlight sobie odznacz przy instalacji)
Kolejno odinstalowujesz AC, uruchamiasz ponownie windows i instalujesz. Jestem przekonany, że to zadziała :) zawsze działa...