Strona 2 z 3

Re: Bloki dynamiczne z parametrem widoczności

PostNapisane: wrz 12, 2017 11:13
przez SOYER__1
Zliczenie po widoczności można zrobić w tabeli z wyodrębniania atrybutów - _dataextraction.
Bez lisp_a.

Re: Bloki dynamiczne z parametrem widoczności

PostNapisane: wrz 12, 2017 15:29
przez Piotrpawlow
SOYER__1 napisał(a):Zliczenie po widoczności można zrobić w tabeli z wyodrębniania atrybutów - _dataextraction.
Bez lisp_a.



Witam,

Nie chodzi mi o zliczanie elementów lecz o ich wybór w celu edycji (wybór bloku o tej samej nazwie z rozróżnieniem widoczności)

Re: Bloki dynamiczne z parametrem widoczności

PostNapisane: wrz 12, 2017 20:44
przez kojacek
kojacek napisał(a):
Piotrpawlow napisał(a):Jest pewien błąd w funkcji. Jak tylko poprawię - dam znać.


Funkcję poprawiłem. Przeprowadziłem wiele testów, i... wydaje się że działa dobrze. Wpis na blogu już zaktualizowany: https://kojacek.wordpress.com/2017/07/31/bloki-dynamiczne-wybieranie-na-podstawie-parametru/ . Opis i poprawiona funkcja tamże.

Re: Bloki dynamiczne z parametrem widoczności

PostNapisane: wrz 14, 2017 08:49
przez SOYER__1
Ja kiedyś wygrzebałem to na necie. Działa dobrze . Ale z większą ilością bloków dyn AC strasznie muli.

Re: Bloki dynamiczne z parametrem widoczności

PostNapisane: wrz 14, 2017 10:17
przez sauron-83
Tak naszybko przetestowałem sobie na przykładzie parametru FLIP i chyba nie za bardzo działa.
Czy może coś przegapiłem?

Wywołanie:
Kod: Zaznacz cały
(jk:BLK_DynPropSS "TT" "F1" "R")

Re: Bloki dynamiczne z parametrem widoczności

PostNapisane: wrz 14, 2017 10:23
przez SOYER__1
No na Flip tego nie testowałem . Ale wg mnie "Flip" to nie to samo co "Widoczność"

Re: Bloki dynamiczne z parametrem widoczności

PostNapisane: wrz 14, 2017 10:27
przez sauron-83
SOYER__1 napisał(a):No na Flip tego nie testowałem . Ale wg mnie "Flip" to nie to samo co "Widoczność"

to uwaga/zapytanie do funkcji kojacka patrz wywołanie w poprzednim poscie

Re: Bloki dynamiczne z parametrem widoczności

PostNapisane: wrz 14, 2017 10:53
przez kojacek
sauron-83 napisał(a): to uwaga/zapytanie do funkcji kojacka patrz wywołanie w poprzednim poscie


Działa. Jednak inaczej. Stan dla FLIP jest 0 lub 1. Wywołaj:
Kod: Zaznacz cały
(jk:BLK_DynPropSS "TT" "F1" 1)

albo:
Kod: Zaznacz cały
(jk:BLK_DynPropSS "TT" "F1" 0)

Sprawdź także CADPack-owe:
Kod: Zaznacz cały
(cd:BLK_GetDynamicProps (car (entsel)) T)

Re: Bloki dynamiczne z parametrem widoczności

PostNapisane: wrz 14, 2017 11:01
przez sauron-83
kojacek napisał(a):
sauron-83 napisał(a): to uwaga/zapytanie do funkcji kojacka patrz wywołanie w poprzednim poscie


Działa. Jednak inaczej. Stan dla FLIP jest 0 lub 1. Wywołaj:
Kod: Zaznacz cały
(jk:BLK_DynPropSS "TT" "F1" 1)

albo:
Kod: Zaznacz cały
(jk:BLK_DynPropSS "TT" "F1" 0)

Sprawdź także CADPack-owe:
Kod: Zaznacz cały
(cd:BLK_GetDynamicProps (car (entsel)) T)


dokładnie tak jak mówisz, dzięki.
pzdr

Re: Bloki dynamiczne z parametrem widoczności

PostNapisane: wrz 14, 2017 11:03
przez kojacek
sauron-83 napisał(a):dokładnie tak jak mówisz, dzięki.
pzdr


Podobnie zmiana:
Kod: Zaznacz cały
(cd:BLK_SetDynamicProps (car (entsel)) "F1" 1)

i
Kod: Zaznacz cały
(cd:BLK_SetDynamicProps (car (entsel)) "F1" 0)


a nie:

Kod: Zaznacz cały
(cd:BLK_SetDynamicProps (car (entsel)) "F1" "R")