Strona 1 z 1

[Inventor]Problem z reprezentacją poziomu szczegółów

PostNapisane: mar 01, 2019 11:49
przez Mike Gorlami
Witam,

Przy próbie wstawienia kształtownika wyskakuje mi następujący błąd: Nie można zapisać [nazwa pliku], ponieważ edytowana jest inna reprezentacja poziomu szczegółów. Przed edycją tej reprezentacji należy najpierw pozamykać wszystkie pozostałe reprezentacje poziomów szczegółów.

Czy ktoś jest mi w stanie powiedzieć jak się za to zabrać, bo zakopałem się z tym i nie mogę ruszyć dalej ;)

Re: [Inventor]Problem z reprezentacją poziomu szczegółów

PostNapisane: mar 01, 2019 20:44
przez tomaszjar
Dziwny komunikat.
Ale zastanawia mnie dlaczego w zespole masz tyle szkiców?

Jak robisz konstrukcje ramową to najpierw zrób w części szkice ze szkieletem ramy, Zapisz plik.
Otwórz zespól i wstaw ten szkielet ramy,potem wstaw kształtowniki generatorem ram

Re: [Inventor]Problem z reprezentacją poziomu szczegółów

PostNapisane: mar 01, 2019 21:21
przez piotrekm13
A sprawdzałeś co masz w tych reprezentacjach namieszane? Wygląda na to że tylko w głównej można wstawiać kształtowniki z generatora ram.

Re: [Inventor]Problem z reprezentacją poziomu szczegółów

PostNapisane: mar 02, 2019 01:34
przez Mike Gorlami
Co do szkiców to przez to wycięcie musiałem rzutować jeszcze dodatkową płaszczyznę na zrzutowanie geometrii wszystkich potrzebnych wierzchołków. Przy nazwijmy to prostszym sposobie czyli wyciągnięciu rzutu przedniego ( tylko jeden szkic ) pojawił się dokładnie taki sam komunikat..

Przy rozwinięciu reprezentacji nie zauważyłem nic niepokojącego. Tak jak wspomniałem wyżej, przy jednym szkicu również był ten sam komunikat.

Re: [Inventor]Problem z reprezentacją poziomu szczegółów

PostNapisane: mar 04, 2019 10:03
przez tomaszjar
Zrób test

1. narysuj w pliku części szkic - prostokat 1000x500, zapisz
2. utwórz nowy zespól
3. wstaw cześć z prostokąt
4. wstaw kształtowniki

Re: [Inventor]Problem z reprezentacją poziomu szczegółów

PostNapisane: mar 04, 2019 15:13
przez Mike Gorlami
Pomogło zmiana ustawień w projekcie na pierwotne. Musiałem coś namieszać najwidoczniej.
Dzięki za sugestie!