Strona 1 z 1

Spójrz na lico-SEv15

PostNapisane: lis 26, 2005 18:34
przez Andrzej R
Witam,
Mam taki problem: Chcąc utworzyć widok niestandartowy przy tworzeniu drafta muszę użyć opcji "spójrz na lico" żeby przedmiot tak się obrócił jak chcę. I tu się pojawia problem bo nie mogę zaznaczyć żadnego lica. Z początku myślałem, że to wina tego, że zespół nie jest aktywowany, ale po atywacji całego zespołu (wtedy mogę wskazać lico w module asm) dalej nie mogę zaznaczyć żadnego lica w dft. Na dodatek gdy już zrezygnowany w końcu zrobię widok taki jaki mi zaproponuje SE (bo innego nie mogę ustawić) nie mogę tego widoku ani zwymiarować, ani zrobić przekroju ani kolejnego rzutu.
Dopóki robiłem rzuty prostokątne to nie zwracałem na to uwagi, ale teraz chcę zrobić widok pod kątem i muszę "spojrzeć" na któreś lico pod kątem.
Dziękuję za pomoc i pozdrawiam
Andrzej

Re: Spójrz na lico-SEv15

PostNapisane: lis 26, 2005 21:18
przez pszad
Można zdefiniować widok w module Assembly. Żeby to zrobic trzeba wybrać:Widok/Nazwane widoki lub odpowiednią ikonkę, wybrać pustą linię pod zdefiniowanymi już widokami, wpisac nazwę nowego widoku, kliknąć "PRZEDEFINIUJ". Wstawiając odpowiedni rzut do rysunku wybiera się wtedy widok z listy. Proszę też sprawdzić czy nie wystarczy do tego "widok pomocniczy" w drafcie.

Re: Spójrz na lico-SEv15

PostNapisane: lis 26, 2005 22:34
przez Andrzej R
No jest to pewne wyjście, ustalenie widoku w asm i odtworzenie go w drafcie. Jednak tak na dobrą sprawę dalej nie można zaznaczać sobie w widoku niestandartowym w drafcie każdego lica.

Re: Spójrz na lico-SEv15

PostNapisane: lis 26, 2005 23:35
przez MaciejB.
Witam

Nie zabardzo rozumiem, właśnie wykonałem rzut ze wskazaniem na ściankę swojego Złożenia i nie miałem problemu. Jeśli nie jest to tajemnica to podeślij pliki i opis na jaką ściankę mam rzutować to spróbuje wykonać tobie rys.

Maciej B.

Re: Spójrz na lico-SEv15

PostNapisane: lis 26, 2005 23:40
przez pszad
Niestety te programy nie są wolne od błędów, na niektóre rzeczy po prostu nie ma rozwiązania i trzeba je jakoś obejść, tak jest chyba w tym przypadku, może kiedyś to poprawią ( A moze juz to zrobili- ja pracuję ciągle na wersji 14, w tej wersji występuje ten sam problem).

Re: Spójrz na lico-SEv15

PostNapisane: lis 27, 2005 01:02
przez Andrzej R
No to już mi lepiej, myślałem, że tylko u mnie takie rzeczy się dzieją :)