Strona 1 z 1

SolidWorks---> AutoCad

PostNapisane: gru 20, 2005 00:31
przez wookash
Witam!
moje pytanko jest nastepujace: Jak przenieść element narysowany w solidzie do AutoCada 3D? prosze o pomoc bo nie mam juz pomysłów. pozdrawiam

Re: SolidWorks---> AutoCad

PostNapisane: gru 21, 2005 22:58
przez Darek W
Hej,

Okazuje się że bardzo prosto!
Część lub złozenie zapisujesz jako ACIS (*.sat).
W AutoCadzie wstawiasz jako plik ACIS.
I po sprawie!

dw

Re: SolidWorks---> AutoCad

PostNapisane: gru 22, 2005 02:29
przez marekrudz
Robie tak jak powyrzej i wyskakuje mi komunikat w cadzie "Nie można odczytać pliku ACIS" moze jakies inne pomysly?? moze wina lezy po stronie konfiguracji softu ??

Re: SolidWorks---> AutoCad

PostNapisane: gru 22, 2005 10:34
przez Darek W
hej,

Nie otwierasz pliku ACIS za pomoca AutoCada, tylko uruchamiasz AutoCada i otwierasz zakładke Wstaw i dalej Plik ACiS. AutoCad chyba nie otwiera pliku bezposrednio, przynajmniej u mnie tez tak jest.

ps. Moze nie kazdy Autocad otwieta pliki ACIS, ja pracuje na 2004 i mój otwiera

Re: SolidWorks---> AutoCad

PostNapisane: gru 22, 2005 11:02
przez marekrudz
Witaj
Wlasnie tak robie jak piszesz inaczej nie da sie otworzyc bo auto cad nie moze otwierac takich rozszrzen ja tez pracuje na cadzie 2004 pl probije probuje i nic :(

Re: SolidWorks---> AutoCad

PostNapisane: gru 22, 2005 17:21
przez Darek W
hej,
A moze pliki ACIS pochodzące z Solidworksa sa w wyzszej wersji i AutoCad ich nie otwiera?
Ja pracuje w Solidworks 2003 pl. :)

Re: SolidWorks---> AutoCad

PostNapisane: gru 28, 2005 23:23
przez marekrudz
Witaj
I tu chyba jest problem bo ja pracuje na auto cad 2004 i solid works 2005/06