_

Wieszanie się AutoCADa na nowym sprzęcie.

Wszystko o działającym (lub nie) sprzęcie w pracy CAD-owca.

Wieszanie się AutoCADa na nowym sprzęcie.

Postprzez Andrzej001 » gru 09, 2015 17:44

Dzień dobry.
Ostatnio zmieniłem sprzęt na Lenovo Z51 (i7 5500U, Radeon R9 M75) i mam następujący problem, podczas kreskowania lub nawet skalowania, program potrafi zawiesić cały komputer.
Wspomaganie sprzętowe jest włączone, wydajność ustawiona na najwyższą, program korzysta z karty graficznej Radeona, najnowsze sterowniki do kart graficznych zainstalowane, nawet RAM nie jest zablokowany gdzieś tam w BIOSie (dostępne prawie całe 8 GB). Korzystam z wersji AutoCADa 2015.
Ktoś ma jakiś pomysł co tutaj nie gra?

Z góry dziękuję.
Andrzej001
 
Posty: 1
Dołączył(a): gru 09, 2015 17:31

Re: Wieszanie się AutoCADa na nowym sprzęcie.

Postprzez infinitywaves » gru 17, 2015 13:02

Witam,

Andrzej001 napisał(a):Dzień dobry.
Ostatnio zmieniłem sprzęt na Lenovo Z51
pierwsze pytanie to jaki OS

Andrzej001 napisał(a):Wspomaganie sprzętowe jest włączone,
drugie pytanie czy GPU są przełączane i czy CAD ma do dyspozycji GPU AMD czy GPU Intela?

Andrzej001 napisał(a):wydajność ustawiona na najwyższą
możesz to sprecyzować co ustawiłeś w AC i co rozumiesz przez najwyższą wydajność w ACAD? Może chodziło Ci o najwyższą wydajność GPU przy pracy z AC?

Andrzej001 napisał(a):program korzysta z karty graficznej Radeona, najnowsze sterowniki do kart graficznych zainstalowane,
a to się wyklucza z "wspomaganie sprzętowe jest wyłączone" Czyli jak to w końcu jest?

Andrzej001 napisał(a): nawet RAM nie jest zablokowany gdzieś tam w BIOSie (dostępne prawie całe 8 GB)
jak to RAM blokowany/odblokowany w biosie? o czym kolego piszesz? Jedynie stare systemy OS typu XP nie rozpoznawały większej ilości RAM. Sa tez takie pomysły na współdzielenie przez GPU RAMu natomiast to ciekawe o jakiej blokadzie piszesz...

Andrzej001 napisał(a): Korzystam z wersji AutoCADa 2015.
Ktoś ma jakiś pomysł co tutaj nie gra?
hm, taaak jest zapewne jakiś problem tylko twój opis musi być bardziej precyzyjny

Pozdrawiam
I
https://soundcloud.com/infinitywaves
Avatar użytkownika
infinitywaves
 
Posty: 529
Dołączył(a): paź 23, 2011 23:33

Re: Wieszanie się AutoCADa na nowym sprzęcie.

Postprzez andrzejf » gru 17, 2015 15:54

A jaki masz system 32 czy 64 bit. Bo przy 32 bit. występują takie zwiechy.
andrzejf
 
Posty: 116
Dołączył(a): wrz 05, 2007 21:44


Powrót do Hardware

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników