_

witam i pytam (solid edge)

Forum poświęcone aplikacjom takim jak Inventor, Solid Edge, SolidWorks... czyli nowoczesnym narzędziom do modelowania.

witam i pytam (solid edge)

Postprzez vqsoft » mar 02, 2006 16:07

Witam. na poczatku chcialem wszystkich przywitac. Troche poczytalem to forum i postanowilem zadac pytanko. Od jakiegos czasu zaczolem bawic sie solid edgem. I wlasnie z tym programem mam pytanie. Czy w solid edge mozliwa jest konwersja bryly (cienkosciennej) np zwyklego "pudelka"? W ProE daje sie konwersje i mozna wskazac krawedź ktora ma byc rozcięta i programik zrobi z tego "flata" Czyli bryla przeksztalacana jest w sheet metal .Czy w SolidEdge jest to mozliwe? Jesli tak to w jakiej wersji SE? Mam e-booka do 8mki i tam tego nie znalalem. Aktualnie mam zainstalowana v11 i tam tez tego nie moge znalesc.

Dziekuje i Pozdrawiam
Kuba
vqsoft
 
Posty: 7
Dołączył(a): mar 02, 2006 15:54
Lokalizacja: Warszawa

Re: witam i pytam (solid edge)

Postprzez MKS » mar 03, 2006 16:20

Witaj

Nie wiem czy program ten to potrafi, wiem natomiast ze T-Flex parametric CAD robi to bezproblemowo

Pozdrawiam wszystkich
MKS
 
Posty: 9
Dołączył(a): lut 26, 2006 18:30

Re: witam i pytam (solid edge)

Postprzez dar » mar 03, 2006 20:02

sE 11 nie ma takiej opcji, być może SE 17 już ma(nie wiem bo skończyłem moją pracę W SE na wersji 14ej)

Solid Works 2003 ma takie możliwosci
Avatar użytkownika
dar
 
Posty: 248
Dołączył(a): gru 11, 2005 10:54

Re: witam i pytam (solid edge)

Postprzez marcin_gracz » mar 03, 2006 20:23

Witam jest to mozliwe ale trzeba narysowac to wszystko w sheet metal i bez problemu a nie w srodowisku par. ja pracuje na 17 i to jest :-)
marcin_gracz
 
Posty: 86
Dołączył(a): paź 04, 2005 18:33

Re: witam i pytam (solid edge)

Postprzez Alek » mar 05, 2006 00:19

Witam!

Opcja ktora umozliwia takie przeksztalcenie bryly cienkosciennej zostala dodana o ile dobrze pamietam w wersji V16. Element mozna wstawic przez Insert/Part Copy, musi on spelnic odpowiednie warunki. Konkretnie co i jak w pomocy temat What's new, opcje Sheet Metal.

pozdr
Avatar użytkownika
Alek
 
Posty: 124
Dołączył(a): paź 28, 2005 15:12
Lokalizacja: Bydgoszcz

Re: witam i pytam (solid edge)

Postprzez vqsoft » mar 06, 2006 15:06

marcin_gracz napisał(a):Witam jest to mozliwe ale trzeba narysowac to wszystko w sheet metal i bez problemu a nie w srodowisku par. ja pracuje na 17 i to jest :-)


czyli chcac zrobic np flata do graniastoslupa to w SM rysuje sobie poprostu gruba blache i robie z niej bryle cienkoscienna? co dalej? co zrobic aby on to rozbil . Napisz jesli mozesz?
vqsoft
 
Posty: 7
Dołączył(a): mar 02, 2006 15:54
Lokalizacja: Warszawa


Powrót do Modelowanie 3D

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot]