_

Wybór obiektów

Forum ogólne, ale nie do zadawania "prostych pytań". Wszystko o CAD, czego nie da się bezpośrednio połączyć z tematyką jednego z poniższych forów tematycznych.

Wybór obiektów

Postprzez mx2 » paź 13, 2016 07:28

Witam wszystkich w ten piękny jesienny dzień... :wink:

W moim AutoCAD Architecture 2013 od wczorajszego wieczoru godzin mam taki problem:
Normalnie zaznaczam obiekt (jakikolwiek - linia, face, blok, wszystko jedno...) i potem wklepuję komendę, np move, czy erase. Pojawia się komunikat: select object - tak jakby nic nie było wybrane. Musze RAZ JESZCZE wybrac obiekt i wszystko zadziała jak trzeba.

Pytanie: czemu nie działa mi wybór PRZED KOMENDĄ, i gdzie szukać parametru który mi to przywróci do stanu pierwotnego?
Czy musze przeinstalować CAD-a (niechętnie...)

Any help appreciated...

Pozdrawiam,
Maciej
mx2
 
Posty: 12
Dołączył(a): lip 30, 2012 18:18

Re: Wybór obiektów

Postprzez ziele_o2k » paź 13, 2016 09:00

Zmiienna systemowa PICKFIRST

PICKFIRST
Controls whether you can select objects before you start a command.
Value Description
0 Off. You can select objects only after you start a command
1 On. You can also select objects before you start a command


powinno być na 1
Ziele
Avatar użytkownika
ziele_o2k
 
Posty: 779
Dołączył(a): mar 18, 2014 11:33
Lokalizacja: Poznań

Re: Wybór obiektów

Postprzez mx2 » paź 13, 2016 15:49

Dziękuję. :D

It works!

Tyle lat w CADzie działam i ciągle coś nowego... Amazing... :)
mx2
 
Posty: 12
Dołączył(a): lip 30, 2012 18:18

Re: Wybór obiektów

Postprzez Tyomex » paź 13, 2016 19:17

Cad-a poznaje, a język ojczysty zapomina.
Avatar użytkownika
Tyomex
 
Posty: 393
Dołączył(a): paź 09, 2014 15:06


Powrót do Forum CAD

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników