_

zamiana bloku dynamicznego na zwykły

Forum ogólne. Miejsce na pierwsze pytania w karierze projektanta. Wszelkie tematy, których nie można zakwalifikować do jednej z poniższych grup.

zamiana bloku dynamicznego na zwykły

Postprzez yamahav » sie 13, 2012 13:09

Witam
Czy istnieje jakiś sposób żeby po zaznaczeniu bloku dynamicznego który ma np. strecz i atrybuty zrobiło z tego zwykły blok w widoku na jakim został ostatnio ustawiony blok dynamiczny. Czy może jest jakiś inny sposób żeby zabezpieczyć blok dynamiczny?
yamahav
 
Posty: 23
Dołączył(a): lis 17, 2011 15:39

Re: zamiana bloku dynamicznego na zwykły

Postprzez kruuger » sie 13, 2012 13:11

yamahav napisał(a):Witam
Czy istnieje jakiś sposób żeby po zaznaczeniu bloku dynamicznego który ma np. strecz i atrybuty zrobiło z tego zwykły blok w widoku na jakim został ostatnio ustawiony blok dynamiczny. Czy może jest jakiś inny sposób żeby zabezpieczyć blok dynamiczny?

zrob _REFEDIT i zapisz zmiany.
zabezpieczyc przed czym ?
k.
Avatar użytkownika
kruuger
 
Posty: 4881
Dołączył(a): paź 27, 2005 20:14
Lokalizacja: Kraków

Re: zamiana bloku dynamicznego na zwykły

Postprzez yamahav » sie 13, 2012 13:27

zabezpieczyć przed dalszym kopiowaniem i używaniem przez kogoś komu wyślę rysunki.Siedziałem nad blokami ponad miesiąć i na forum też mi pomagałeś. Nie chcę żeby to teraz ktoś wykorzystał.zabezpieczenie rysunku ciężki temat więc kombinuję dalej czyli zabezpieczenie samych bloków.
yamahav
 
Posty: 23
Dołączył(a): lis 17, 2011 15:39

Re: zamiana bloku dynamicznego na zwykły

Postprzez kruuger » sie 13, 2012 13:31

yamahav napisał(a):zabezpieczyć przed dalszym kopiowaniem i używaniem przez kogoś komu wyślę rysunki.Siedziałem nad blokami ponad miesiąć i na forum też mi pomagałeś. Nie chcę żeby to teraz ktoś wykorzystał.zabezpieczenie rysunku ciężki temat więc kombinuję dalej czyli zabezpieczenie samych bloków.

o dzizas z tymi zabezpieczeniami...
nie dawaj cadow i juz. jak juz musisz to rozbij wszystko w cholere.
k.
Avatar użytkownika
kruuger
 
Posty: 4881
Dołączył(a): paź 27, 2005 20:14
Lokalizacja: Kraków

Re: zamiana bloku dynamicznego na zwykły

Postprzez yamahav » sie 13, 2012 13:38

rozbicie psuje mi atrybuty a mi zależy na tym żeby widok bloku został tylko żeby z samym blokiem nic nie można było zrobić czyli po zaznaczeniu bloku dynamicznego zamieniało na zwykły blok. pdf nie wchodzi w grę do architektów trzeba dwg bo czesto kopiują rysunki.
yamahav
 
Posty: 23
Dołączył(a): lis 17, 2011 15:39

Re: zamiana bloku dynamicznego na zwykły

Postprzez kruuger » sie 13, 2012 13:42

yamahav napisał(a):rozbicie psuje mi atrybuty a mi zależy na tym żeby widok bloku został tylko żeby z samym blokiem nic nie można było zrobić czyli po zaznaczeniu bloku dynamicznego zamieniało na zwykły blok. pdf nie wchodzi w grę do architektów trzeba dwg bo czesto kopiują rysunki.

ehhh. rozbicie z atrybutami robi BURST z expressa.
http://www.theswamp.org/index.php?topic ... #msg382548
k.
Avatar użytkownika
kruuger
 
Posty: 4881
Dołączył(a): paź 27, 2005 20:14
Lokalizacja: Kraków

Re: zamiana bloku dynamicznego na zwykły

Postprzez yamahav » sie 13, 2012 14:13

Prawie o to chodziło tylko że atrybuty w blokach można edytować a czy można coś z tym zrobić żeby opis z atrybutu pozostał jak w ostatnim widoku i już nie można go było zmienić.
yamahav
 
Posty: 23
Dołączył(a): lis 17, 2011 15:39

Re: zamiana bloku dynamicznego na zwykły

Postprzez kruuger » sie 13, 2012 14:40

yamahav napisał(a):Prawie o to chodziło tylko że atrybuty w blokach można edytować a czy można coś z tym zrobić żeby opis z atrybutu pozostał jak w ostatnim widoku i już nie można go było zmienić.

sie da, ale trzeba by dopisac pare linijek, ale ja chyba nie dam rady
k.
Avatar użytkownika
kruuger
 
Posty: 4881
Dołączył(a): paź 27, 2005 20:14
Lokalizacja: Kraków

Re: zamiana bloku dynamicznego na zwykły

Postprzez yamahav » sie 14, 2012 10:06

A może ktoś z forumowiczów da radę dopisać te parę linijek żeby atrybuty pozostawały z ostatniego widoku i nie można było już zmieniać atrybutów.
yamahav
 
Posty: 23
Dołączył(a): lis 17, 2011 15:39

Re: zamiana bloku dynamicznego na zwykły

Postprzez Piotrpawlow » cze 02, 2020 12:21

Witam,

Czy znalazłeś rozwiązanie tego problemu. Mam tak samo jak ty.
Człowiek pracuje, wymyśla skąplikowane bloki a później ktoś je kopiuje i wykorzystuje w swoich opracowaniach.
Najchętniej oddawałbym projekty sprowadzone do jednej warstwy z rozbitymi blokami.
Piotrpawlow
 
Posty: 22
Dołączył(a): gru 30, 2016 00:23


Powrót do Pytania studentów, laików i początkujących

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników