_

[AC] zamiana tekstu na numerowanie

Forum poświęcone flagowemu produktowi oraz aplikacjom pochodnym Autodesku. To jedyne forum mające w tytule nazwę programu, a to ze względu na jego olbrzymią popularność w Polsce. Można tutaj umieszczać również posty z ogólnie pojętej tematyki "Kreślarskie 2D".

[AC] zamiana tekstu na numerowanie

Postprzez notdot » maja 31, 2018 17:26

Mam dziwny problem
wstawiam tekst wielowierszowy piszę sobie co w kilku linijkach
i mamw jednej linijce zapis np. istn. linia kablowa
po zamknięciu edycji tekstu to wyraz istn. zostaje automatycznie zamieniony na styl jak numerowanie/punktowanie
przy czym nie jest zamieniany sam wyraz na np. liczbę ale zwiększa się odstęp zamiast spacji i nie da się edytować tego wyrazu istn. a jak chcę go skasować to wciskając backspace cały wyraz istn. znika a nie pojedyncze znaki
a co najgorsze nie wiem co jest powodem i kiedy to się zmienia, więc nie wiem jak to wywołać
czasami mam tak, że sobie wstawię tekst
potem coś rysuję, chcę poprawić tekst i mam problem,
Avatar użytkownika
notdot
 
Posty: 280
Dołączył(a): sty 08, 2013 13:50
Lokalizacja: Kraków

Re: [AC] zamiana tekstu na numerowanie

Postprzez kruuger » maja 31, 2018 22:22

notdot napisał(a):Mam dziwny problem
wstawiam tekst wielowierszowy piszę sobie co w kilku linijkach
i mamw jednej linijce zapis np. istn. linia kablowa
po zamknięciu edycji tekstu to wyraz istn. zostaje automatycznie zamieniony na styl jak numerowanie/punktowanie
przy czym nie jest zamieniany sam wyraz na np. liczbę ale zwiększa się odstęp zamiast spacji i nie da się edytować tego wyrazu istn. a jak chcę go skasować to wciskając backspace cały wyraz istn. znika a nie pojedyncze znaki
a co najgorsze nie wiem co jest powodem i kiedy to się zmienia, więc nie wiem jak to wywołać
czasami mam tak, że sobie wstawię tekst
potem coś rysuję, chcę poprawić tekst i mam problem,

powylaczaj te durne bullety
k.
Załączniki
d.png
Avatar użytkownika
kruuger
 
Posty: 4837
Dołączył(a): paź 27, 2005 20:14
Lokalizacja: Kraków

Re: [AC] zamiana tekstu na numerowanie

Postprzez notdot » cze 01, 2018 19:51

ok, dzięki, spróbuję i zobaczę czy się poprawi
Avatar użytkownika
notdot
 
Posty: 280
Dołączył(a): sty 08, 2013 13:50
Lokalizacja: Kraków

Re: [AC] zamiana tekstu na numerowanie

Postprzez notdot » cze 11, 2018 13:37

Hej, sprawdziłem i coś jest nie tak jak powinno
jak wyłączę punktowanie i numerowanie zgodnie z poradą wyżej, w jednym tekście to wyłącza wszędzie na całym rysunku
Więc są dwa problemy
1) w jednym tekście chciałbym dodawać numerowanie w kolejnych liniach tekstu, ale żeby nie zamieniało wyrazu "inst." "proj." na punktowanie
2) w różnych tekstach wielowierszowych na jednym rysunku chcę mieć możliwość dodawania numeracji
Avatar użytkownika
notdot
 
Posty: 280
Dołączył(a): sty 08, 2013 13:50
Lokalizacja: Kraków

Re: [AC] zamiana tekstu na numerowanie

Postprzez kruuger » cze 11, 2018 14:26

notdot napisał(a):Hej, sprawdziłem i coś jest nie tak jak powinno
jak wyłączę punktowanie i numerowanie zgodnie z poradą wyżej, w jednym tekście to wyłącza wszędzie na całym rysunku
Więc są dwa problemy
1) w jednym tekście chciałbym dodawać numerowanie w kolejnych liniach tekstu, ale żeby nie zamieniało wyrazu "inst." "proj." na punktowanie
2) w różnych tekstach wielowierszowych na jednym rysunku chcę mieć możliwość dodawania numeracji

wylacz automat i powinno wszystko dzialac.
chcesz cos wypunktowac to wybierz recznie, litery, cyfry etc na zaznaczonym tekscie.
k.
Załączniki
no auto.png
Avatar użytkownika
kruuger
 
Posty: 4837
Dołączył(a): paź 27, 2005 20:14
Lokalizacja: Kraków

Re: [AC] zamiana tekstu na numerowanie

Postprzez notdot » cze 13, 2018 20:08

rozumiem ale nie działa
jak mam wyłączone "allow auto ..." i włączone "allow bullets and lists" jak u ciebie
to mi się samo przerabia jak mam wstawione wyraz "istn." "proj." i inne gdzie jest kropka po kilku literach spacja potem reszta tekstu
Avatar użytkownika
notdot
 
Posty: 280
Dołączył(a): sty 08, 2013 13:50
Lokalizacja: Kraków


Powrót do AutoCAD

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników

cron