jatoja napisał(a):Witam Panie i Panowie, wielu z was pisze o przebranżowieniu się na IT programmer, ale mało kto pisze o karierze, która daje znacznie większe możliwości i perspektywy mianowicie inżyniera jako przedsiębiorcy. Apropos własnego biznesu z przykładu powyżej. Narzekacie na Januszy, podczas gdy naturalnym sposobem na wypchnięcie ich z rynku byłoby zakładanie własnych firm i konkurowanie wyższą kulturą i jakością produktów czy usług. Może ktoś chcę się podzielić swoimi doświadczeniami na tej drodze życia i stawaniu się swoim własnym szefem.
Autonizer napisał(a):
Umysł podpowiada mi, żeby wybrać Niemcy i ewentualnie wrócić za kilka lat do Polski na stanowisko menadżerskie (chyba tak się robi karierę w automotive w Polsce?). Natomiast moje serce krzyczy, by zostać w Polsce. Pieniądze nie są dla mnie najważniejsze i zależy mi na zbalansowanym życiu oraz zdrowiu psychicznym. Ale... jednocześnie odnoszę wrażenie, że ta oferta z Niemiec to swego rodzaju "one in a lifetime chance" i nie chciałbym sobie pluć w brodę na starsze lata. Wydaje mi się, że to najlepszy moment na taki ruch w moim życiu - niedawno rozstałem się z dziewczyną i nic mnie w tym kraju nie trzyma.
Pozdro
PS: Czy miał ktoś styczność, albo wie jak wygląda sprawa z własną działalnością w Polsce i wystawianiem faktury Niemcom? Zamiast zwykłej niemieckiej UOP.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników