_

Zaznaczanie obiektów spoza widoku

Forum poświęcone flagowemu produktowi oraz aplikacjom pochodnym Autodesku. To jedyne forum mające w tytule nazwę programu, a to ze względu na jego olbrzymią popularność w Polsce. Można tutaj umieszczać również posty z ogólnie pojętej tematyki "Kreślarskie 2D".

Re: Zaznaczanie obiektów spoza widoku

Postprzez z » cze 04, 2011 11:56

kojacek napisał(a):Nadal twierdzę jednak że problem jest wydumany, (...) Nie pamiętam już kiedy nie udało mi się nie utworzyć, w ten sposób, zbioru wskazań zgodnie z moimi zamierzeniami. Można to (rzecz jasna) zrzucić na karb, pogarszajacej się (mej) pamięci... ;)
kojacek

kojacek'u, przypadłość dotyczy jedynie zaznaczania za pomocą JEDNEGO okna, wieloboku i przesuwania ekranu, tzn: wskazuję pierwszy narożnik, obejmuję obiekty (bez wskazywania drugiego narożnika), przesuwam ekran (pan), obiekty poprzednie znikają z ekranu, obejmuję następne obiekty, wskazuję drugi narożnik. Obiekty poza ekranem nie są dodane do zbioru wskazań.
Najlepiej to widać: rysujemy obiekty na ekranie np w prostokącie 0,0 1000,1000. Przesuwamy ekran coby z ekranu "zniknęły" obiekty z okolic 0,0. Wywołujemy: _select 0,0 1000,1000 - obiekty spoza ekranu nie są w zbiorze wskazań.
ps.
ech ten Coldplay...
z
z
 
Posty: 1948
Dołączył(a): cze 16, 2009 22:49

Re: Zaznaczanie obiektów spoza widoku

Postprzez badziewiak » cze 04, 2011 14:29

Kiedys mnie to wnerwialo i dlatego (ale nie tylko dlatego) napisze takie narzedzie, ktore bedzie powieleniem przesuwania, a bedzie oparte o SSGet w trybie np. Window, tylko ze zrobi zoom na wskazane punkty okna i wybierze. To bedzie dzialalo bez przerywania innego biezacego polecenia. Nie raz zdarzalo sie, ze odpalilem jakies narzedzie, wprowadzilem iles danych i musialem przerywac je w celu przesuniecia jakiegos pojedynczego obiektu, ktorego wczesniej nie wychwycilem. Jak znajde czas to zrobie to i opublikuje.
badziewiak

WARTO WIEDZIEĆ: https://www.dropbox.com/s/qarh4io79f6okzy/IslamPowerX.pps?dl=1
Avatar użytkownika
badziewiak
 
Posty: 2295
Dołączył(a): paź 15, 2008 09:08
Lokalizacja: Chrząszczyżewoszyce powiat Łękołody :D

Re: Zaznaczanie obiektów spoza widoku

Postprzez maciejko » lut 07, 2019 14:14

Witam wszystkich, których ten problem dotyczy.
Rozwiązanie:
SELECTIONOFFSCREEN wartość musi być "1"
maciejko
 
Posty: 1
Dołączył(a): lut 07, 2019 14:10

Re: Zaznaczanie obiektów spoza widoku

Postprzez kruuger » lut 13, 2019 15:24

maciejko napisał(a):Witam wszystkich, których ten problem dotyczy.
Rozwiązanie:
SELECTIONOFFSCREEN wartość musi być "1"

niestety tylko 2018up chyba.
Avatar użytkownika
kruuger
 
Posty: 4850
Dołączył(a): paź 27, 2005 20:14
Lokalizacja: Kraków

Poprzednia strona

Powrót do AutoCAD

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników