_

zbiór wskazań zaznaczony polilinią

Forum poświęcone flagowemu produktowi oraz aplikacjom pochodnym Autodesku. To jedyne forum mające w tytule nazwę programu, a to ze względu na jego olbrzymią popularność w Polsce. Można tutaj umieszczać również posty z ogólnie pojętej tematyki "Kreślarskie 2D".

Re: zbiór wskazań zaznaczony polilinią

Postprzez badziewiak » cze 21, 2011 10:00

kruuger napisał(a):a u mnie dalej dziala tylko to:
zbior-wskaza-zaznaczony-polilini-t72354-60.html#p7664233
chodzi bez tej dodatkowej dll
nowa wersja nie ma ochoty na XP 64. blad jak tu:
zbior-wskaza-zaznaczony-polilini-t72354-60.html#p7664234
cos to nie tak jest badziewiaku. uruchamialem juz sporo dll i nigdy takich jajcow nie bylo, XP WIN7 32 64 2010-2012 - bez znaczenia
kruuger

Nie wiem co jest grane. Kompilowalem to pod win-xp sp3 x32 i chodzi na ac2011. Pierwotny build nie chodzi u kojacka. Bede szukal przyczyny.
To jest na 99.99% wina niedopasowania COM. W celu uzycia niektorych funkcji acada, jest potrzebne podlinkowanie odpowiedniego DLLa, ktory wlasnie umozliwia komunikacje COM. Moze sprobuj wywalic pozostale DLLki z folderu, bo moze podczytywac lokalnie. W pierwotnym buildzie tych DLLek nie bylo.
Ostatnio edytowany przez badziewiak, mar 08, 2017 15:09, edytowano w sumie 1 raz
badziewiak

WARTO WIEDZIEĆ: https://www.dropbox.com/s/qarh4io79f6okzy/IslamPowerX.pps?dl=1
Avatar użytkownika
badziewiak
 
Posty: 2279
Dołączył(a): paź 15, 2008 09:08
Lokalizacja: Chrząszczyżewoszyce powiat Łękołody :D

Re: zbiór wskazań zaznaczony polilinią

Postprzez badziewiak » cze 21, 2011 10:02

kojacek napisał(a):
kruuger napisał(a):a u mnie dalej dziala tylko to:
zbior-wskaza-zaznaczony-polilini-t72354-60.html#p7664233
chodzi bez tej dodatkowej dll
nowa wersja nie ma ochoty na XP 64. blad jak tu:
zbior-wskaza-zaznaczony-polilini-t72354-60.html#p7664234
cos to nie tak jest badziewiaku. uruchamialem juz sporo dll i nigdy takich jajcow nie bylo, XP WIN7 32 64 2010-2012 - bez znaczenia
kruuger


U mnie tera na Win Vista x32 Ac2010, oraz Win7 x64 też 2010, chodzi też tylko ta jedna dll-ka (numeratorPolilnia.dll) i to ta sama. Wszystkie inne pliki nie są wykorzystywane.
Na marginesie (@badziewiak) - co to za polecenie WM - bo nie widzę żeby coś robiło :?:

kojacek

To zrob eksperyment: Wywal pozostale DLLki i zobaczymy czy hula.
WM to pozostalosc po debugowaniu - do wywalenia.
badziewiak

WARTO WIEDZIEĆ: https://www.dropbox.com/s/qarh4io79f6okzy/IslamPowerX.pps?dl=1
Avatar użytkownika
badziewiak
 
Posty: 2279
Dołączył(a): paź 15, 2008 09:08
Lokalizacja: Chrząszczyżewoszyce powiat Łękołody :D

Re: zbiór wskazań zaznaczony polilinią

Postprzez kojacek » cze 21, 2011 10:06

Ponawiam:
kojacek napisał(a): Na marginesie (@badziewiak) - co to za polecenie WM - bo nie widzę żeby coś robiło :?:


kojacek
Avatar użytkownika
kojacek
 
Posty: 5451
Dołączył(a): paź 03, 2005 20:17

Re: zbiór wskazań zaznaczony polilinią

Postprzez badziewiak » cze 21, 2011 10:13

kojacek napisał(a):Ponawiam:
kojacek napisał(a): Na marginesie (@badziewiak) - co to za polecenie WM - bo nie widzę żeby coś robiło :?:


kojacek

To skrot od "wylacz monitor" w sensie InputPointMonitor - to taki wypasiony odpowiednik GrRead. Jak napisalem wyzej - do wywalenia, bo sluzylo to we wczesnej fazie projektu.
badziewiak

WARTO WIEDZIEĆ: https://www.dropbox.com/s/qarh4io79f6okzy/IslamPowerX.pps?dl=1
Avatar użytkownika
badziewiak
 
Posty: 2279
Dołączył(a): paź 15, 2008 09:08
Lokalizacja: Chrząszczyżewoszyce powiat Łękołody :D

Re: zbiór wskazań zaznaczony polilinią

Postprzez kruuger » cze 21, 2011 10:20

badziewiak napisał(a):
kruuger napisał(a):a u mnie dalej dziala tylko to:
zbior-wskaza-zaznaczony-polilini-t72354-60.html#p7664233
chodzi bez tej dodatkowej dll
nowa wersja nie ma ochoty na XP 64. blad jak tu:
zbior-wskaza-zaznaczony-polilini-t72354-60.html#p7664234
cos to nie tak jest badziewiaku. uruchamialem juz sporo dll i nigdy takich jajcow nie bylo, XP WIN7 32 64 2010-2012 - bez znaczenia
kruuger

Nie wiem co jest grane. Kompilowalem to pod win-xp sp3 x32 i chodzi na ac2011. Pierwotny build nie chodzi u kojacka. Bede szukal przyczyny.
To jest na 99.99% wina niedopasowania COM. W celu uzycia niekturych funkcji acada, jest potrzebne podlinkowanie odpowiedniego DLLa, ktory wlasnie umozliwia komunikacje COM. Moze sprobuj wywalic pozostale DLLki z folderu, bo moze podczytywac lokalnie. W pierwotnym buildzie tych DLLek nie bylo.

jesli sie nie pogubilem to wyglada na to ze tylko to chodzi nam poprawnie:
zbior-wskaza-zaznaczony-polilini-t72354-60.html#p7664233
moze zrob ostatnie podejscie i skompiluj ostatnia wersje tak jak ta z linka wyzej.
ladujac dodatkowa dll (z podanego linka) pojawial sie blad COM. bez tego powinno nam to smigac.
ta dodatkowa dll chyba nam tu namacila.
kruuger
Avatar użytkownika
kruuger
 
Posty: 4839
Dołączył(a): paź 27, 2005 20:14
Lokalizacja: Kraków

Re: zbiór wskazań zaznaczony polilinią

Postprzez badziewiak » cze 21, 2011 10:27

A zobacz teraz. Wczesniej podmienilem tez docelowy .NET z 3.5 na 3.0. Teraz wrocilem do 3.5. Jesli hula, to moze trza doinstalowac .NET 3.0?
Załączniki
numeratorPolilnia.zip
(15.14 KiB) Pobrane 112 razy
badziewiak

WARTO WIEDZIEĆ: https://www.dropbox.com/s/qarh4io79f6okzy/IslamPowerX.pps?dl=1
Avatar użytkownika
badziewiak
 
Posty: 2279
Dołączył(a): paź 15, 2008 09:08
Lokalizacja: Chrząszczyżewoszyce powiat Łękołody :D

Re: zbiór wskazań zaznaczony polilinią

Postprzez kruuger » cze 21, 2011 10:41

dziala wszystko 2010-11-12
kruuger
Avatar użytkownika
kruuger
 
Posty: 4839
Dołączył(a): paź 27, 2005 20:14
Lokalizacja: Kraków

Re: zbiór wskazań zaznaczony polilinią

Postprzez kojacek » cze 21, 2011 10:42

badziewiak napisał(a):A zobacz teraz. Wczesniej podmienilem tez docelowy .NET z 3.5 na 3.0. Teraz wrocilem do 3.5. Jesli hula, to moze trza doinstalowac .NET 3.0?


:shock: K***a... Teraz znowu... nieobsługiwany wyjątek...
Czy leci z nami pilot :?:

Jak widać nauka latania odrzutowcami..., niełatwą a i bolesną jest... ;)

kojacek
Avatar użytkownika
kojacek
 
Posty: 5451
Dołączył(a): paź 03, 2005 20:17

Re: zbiór wskazań zaznaczony polilinią

Postprzez kruuger » cze 21, 2011 10:44

kojacek napisał(a):
badziewiak napisał(a):A zobacz teraz. Wczesniej podmienilem tez docelowy .NET z 3.5 na 3.0. Teraz wrocilem do 3.5. Jesli hula, to moze trza doinstalowac .NET 3.0?


:shock: K***a... Teraz znowu... nieobsługiwany wyjątek...
Czy leci z nami pilot :?:

Jak widać nauka latania odrzutowcami..., niełatwą a i bolesną jest... ;)

kojacek

restartowales cada? u mnie tez sie pojawil blad, po restarcei poszlo.
wieczorem bede mogl sprawdzic na win7
k.
Avatar użytkownika
kruuger
 
Posty: 4839
Dołączył(a): paź 27, 2005 20:14
Lokalizacja: Kraków

Re: zbiór wskazań zaznaczony polilinią

Postprzez badziewiak » cze 21, 2011 10:46

Do k@#wy nindży!!! A mialo byc tak pieknie! Nie jest wrazliwy na 32/64 bity, ale na wersje .NET tak. Co k!@#wa jest?!
Ale przynajmniej wiadomo o co kaman.
badziewiak

WARTO WIEDZIEĆ: https://www.dropbox.com/s/qarh4io79f6okzy/IslamPowerX.pps?dl=1
Avatar użytkownika
badziewiak
 
Posty: 2279
Dołączył(a): paź 15, 2008 09:08
Lokalizacja: Chrząszczyżewoszyce powiat Łękołody :D

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do AutoCAD

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników