_

zbiór wskazań zaznaczony polilinią

Forum poświęcone flagowemu produktowi oraz aplikacjom pochodnym Autodesku. To jedyne forum mające w tytule nazwę programu, a to ze względu na jego olbrzymią popularność w Polsce. Można tutaj umieszczać również posty z ogólnie pojętej tematyki "Kreślarskie 2D".

Re: zbiór wskazań zaznaczony polilinią

Postprzez kojacek » cze 21, 2011 10:52

kruuger napisał(a): restartowales cada? u mnie tez sie pojawil blad, po restarcei poszlo.
wieczorem bede mogl sprawdzic na win7


CAD-a tak... to jedyny sposób aby "wyładowć" NET-owego dll-a...
Ponadto zauważyłem jeszcze (na tym chodzacym u mnie), gdy da się przyciśnie [ANULUJ] na ułamek sekundy coś miga - okazuje się że jest to dowolna aplikacja która jest "pod spodem", jakiś Explorator, czy dowolny inny zminimalizowany program wskakuje "pomiędzy" okno AutoCAD-a, a okno badziewiaka... Widać to wyraźniej jak jest komp obciążony czymś innym...

kojacek
Avatar użytkownika
kojacek
 
Posty: 5293
Dołączył(a): paź 03, 2005 20:17

Re: zbiór wskazań zaznaczony polilinią

Postprzez ZK » cze 21, 2011 10:55

Na Windows 7 Ultimate x64 plus AutoCAD2012 - działa bez problemów.
**************************************
********* http://madebynati.com *********
**************************************
Avatar użytkownika
ZK
 
Posty: 1082
Dołączył(a): mar 11, 2009 12:08
Lokalizacja: Poznań

Re: zbiór wskazań zaznaczony polilinią

Postprzez badziewiak » cze 21, 2011 10:58

Czyli krotko mowiac: Na drugi raz wrzuce zrodlo i kompilujta jak chceta.
badziewiak

WARTO WIEDZIEĆ: https://www.dropbox.com/s/qarh4io79f6okzy/IslamPowerX.pps?dl=1
Avatar użytkownika
badziewiak
 
Posty: 2260
Dołączył(a): paź 15, 2008 09:08
Lokalizacja: Chrząszczyżewoszyce powiat Łękołody :D

Re: zbiór wskazań zaznaczony polilinią

Postprzez kojacek » cze 21, 2011 11:02

badziewiak napisał(a):Czyli krotko mowiac: Na drugi raz wrzuce zrodlo i kompilujta jak chceta.


Czyli g...o
Kto cie będzie cokolwiek kompilował?
kojacek
Avatar użytkownika
kojacek
 
Posty: 5293
Dołączył(a): paź 03, 2005 20:17

Re: zbiór wskazań zaznaczony polilinią

Postprzez badziewiak » cze 21, 2011 11:07

kojacek napisał(a):
badziewiak napisał(a):Czyli krotko mowiac: Na drugi raz wrzuce zrodlo i kompilujta jak chceta.


Czyli g...o
Kto cie będzie cokolwiek kompilował?
kojacek

To bylo z przekasem, bo wiadomo ze trzeba ustawic odpowiednie sciezki do dll-ek referencyjnych, docelowe .NET i inne bzdety. Nie kazdemu bedzie sie chcialo. To co robie, jest dedykowane do korporacji, w ktorej sa w miare jednolite standardy oprogramowania. Dla osob o szczegolnych wymaganiach po prostu sie skompiluje jak trzeba.
badziewiak

WARTO WIEDZIEĆ: https://www.dropbox.com/s/qarh4io79f6okzy/IslamPowerX.pps?dl=1
Avatar użytkownika
badziewiak
 
Posty: 2260
Dołączył(a): paź 15, 2008 09:08
Lokalizacja: Chrząszczyżewoszyce powiat Łękołody :D

Re: zbiór wskazań zaznaczony polilinią

Postprzez badziewiak » cze 21, 2011 11:14

@kojacek
Masz mozliwosc doinstalowania .NET 3.5 lub wyzszy? Jesli tak, zrob to i powinno pojsc. Wiem, moje zabawki nie sa wystarczajacym powodem by mieszac w systemie... ale jak trafisz w necie na cos naprawde fajnego, to bedzie problem.
badziewiak

WARTO WIEDZIEĆ: https://www.dropbox.com/s/qarh4io79f6okzy/IslamPowerX.pps?dl=1
Avatar użytkownika
badziewiak
 
Posty: 2260
Dołączył(a): paź 15, 2008 09:08
Lokalizacja: Chrząszczyżewoszyce powiat Łękołody :D

Re: zbiór wskazań zaznaczony polilinią

Postprzez spin » cze 21, 2011 11:15

badziewiak napisał(a):A zobacz teraz. Wczesniej podmienilem tez docelowy .NET z 3.5 na 3.0. Teraz wrocilem do 3.5. Jesli hula, to moze trza doinstalowac .NET 3.0?

ta wersja dziala na win7 64bit autocad 2011.
spin
 
Posty: 59
Dołączył(a): mar 12, 2007 11:45

Re: zbiór wskazań zaznaczony polilinią

Postprzez badziewiak » cze 21, 2011 11:18

spin napisał(a):
badziewiak napisał(a):A zobacz teraz. Wczesniej podmienilem tez docelowy .NET z 3.5 na 3.0. Teraz wrocilem do 3.5. Jesli hula, to moze trza doinstalowac .NET 3.0?

ta wersja dziala na win7 64bit autocad 2011.

Bo problem jest tylko z wersja AC2010, ktora uzywa .NET 3.0. Na 2011 jest .NET 3.5. Dziwi mnie tylko, ze u kruugera nie chodzi wersja dedykowana dla .NET 3.0 na wersji .NET 3.5.
badziewiak

WARTO WIEDZIEĆ: https://www.dropbox.com/s/qarh4io79f6okzy/IslamPowerX.pps?dl=1
Avatar użytkownika
badziewiak
 
Posty: 2260
Dołączył(a): paź 15, 2008 09:08
Lokalizacja: Chrząszczyżewoszyce powiat Łękołody :D

Re: zbiór wskazań zaznaczony polilinią

Postprzez kojacek » cze 21, 2011 11:21

badziewiak napisał(a): To bylo z przekasem, bo wiadomo ze trzeba ustawic odpowiednie sciezki do dll-ek referencyjnych, docelowe .NET i inne bzdety. Nie kazdemu bedzie sie chcialo. To co robie, jest dedykowane do korporacji, w ktorej sa w miare jednolite standardy oprogramowania. Dla osob o szczegolnych wymaganiach po prostu sie skompiluje jak trzeba.


Albo rób 2-3 pliki chodzące na 2-3 ostatnich AutoCAD-ach na różnych systemach bo w tej chwili bajzel jest. Przedostatnia chodzi u mnie na x64 i x32, u kruugera nie, za to ostatnia u niego tak, a u mnie nie...

Jakiś czas używam sobie parę różnych arx-ów, i net-ów, i nigdy nie spotkałem się z taką rozpierduchą. Jeśli jest za dużo wersji robię sobie LISP-owego autoloadera:
autoarxloader.png

zdefiniowane mam jedno polecenie i wszystko wszędzie hula bez żadnych pytań...

za duże wymagania mam?

kojacek
Avatar użytkownika
kojacek
 
Posty: 5293
Dołączył(a): paź 03, 2005 20:17

Re: zbiór wskazań zaznaczony polilinią

Postprzez kojacek » cze 21, 2011 11:27

badziewiak napisał(a):@kojacek
Masz mozliwosc doinstalowania .NET 3.5 lub wyzszy? Jesli tak, zrob to i powinno pojsc. Wiem, moje zabawki nie sa wystarczajacym powodem by mieszac w systemie... ale jak trafisz w necie na cos naprawde fajnego, to bedzie problem.

Pracuję w korporacji gdzie... wszystko musi zrobić ITSupport po wypełnieniu miljona formularzy... ;)

kojacek
Avatar użytkownika
kojacek
 
Posty: 5293
Dołączył(a): paź 03, 2005 20:17

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do AutoCAD

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Majestic-12 [Bot]