_

[SW] zlozenie step

Forum ogólne. Miejsce na pierwsze pytania w karierze projektanta. Wszelkie tematy, których nie można zakwalifikować do jednej z poniższych grup.

[SW] zlozenie step

Postprzez Jeszker » sie 20, 2019 20:26

Witam,

Jestem początkującym uzytkownikiem solida. W pracy dostałem złożenie w STEPie i teraz muszę wykonać dokumentacje poszczególnych elementów.

Nie potrafię z złożenia stepowskiego wrzucić do rysunku technicznego pojedynczych części z tego STEPa. Czy jesteście w stanie mi podpowiedzieć jak to zrobić?
Jeszker
 
Posty: 36
Dołączył(a): sie 29, 2016 10:43

Re: [SW] zlozenie step

Postprzez piotrekm13 » sie 20, 2019 21:40

Zapisałeś go najpierw? Nie wiem jak Solid Works ale Inventor robi wtedy export i zapisuje to w postaci swoich plików. Oczywiście jeśli były przed zapisem do stp rozbite na części, a nie jako jedna bryła, lub powierzchnie.
piotrekm13
 
Posty: 761
Dołączył(a): mar 31, 2012 20:52

Re: [SW] zlozenie step

Postprzez bildder » sie 21, 2019 09:02

Paweł Kęska
CSWE | CSWI | CSWP
----------------------------
Szkolenia SOLIDWORKS
Podręczniki SOLIDWORKS
Nowy blog SOLIDWORKS
Avatar użytkownika
bildder
 
Posty: 1327
Dołączył(a): sie 03, 2007 08:53
Lokalizacja: W-wa

Re: [SW] zlozenie step

Postprzez Jeszker » sie 21, 2019 16:08

Dziękuje Panowie za pomoc.

W ramach ciekawostki dodam, że dodatkowo były źle ustawione szablony.
Twoja metoda nie działała dopóki najpierw nie ustawiłem szablonów.
Jeszker
 
Posty: 36
Dołączył(a): sie 29, 2016 10:43


Powrót do Pytania studentów, laików i początkujących

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników