_

Zmiana grubości niektórych warstw

Forum poświęcone flagowemu produktowi oraz aplikacjom pochodnym Autodesku. To jedyne forum mające w tytule nazwę programu, a to ze względu na jego olbrzymią popularność w Polsce. Można tutaj umieszczać również posty z ogólnie pojętej tematyki "Kreślarskie 2D".

Zmiana grubości niektórych warstw

Postprzez 88marcin » lip 19, 2017 12:44

Witam,

mam oto taki dosyć prozaiczny problem.
Mam wiele warstw o takich nazwach:

WARSTWA-WW-01
WARSTWA-WW-01-XX
WARSTWA-WW-01-YY
WARSTWA-WW-01-ZZ

WARSTWA-WW-02
WARSTWA-WW-02-XX
WARSTWA-WW-02-YY
WARSTWA-WW-02-ZZ

WARSTWA-WW03
WARSTWA-WW03-XX
WARSTWA-WW03-YY
WARSTWA-WW03-ZZ

etc.

Chciałbym zmienić grubość konkretnych warstw (bez tych dodatków -xx, -yy, -zz): WARSTWA-WW-01, WARSTWA-WW-02, WARSTWA-WW03 etc. na grubość 0.3

Polecenie:

_-layer;sz;0.3;WARSTWA-*;

zmienia szerokość wszystkich warstw.

Moje pytanie: Może ktoś się orientuje co powinienem zrobić aby wykluczyć pozostałe warstwy z zaznaczenia?
Ostatnio edytowany przez 88marcin, lip 19, 2017 13:30, edytowano w sumie 1 raz
88marcin
 
Posty: 71
Dołączył(a): mar 22, 2016 12:08

Re: Zmiana grubości niektórych warstw

Postprzez badziewiak » lip 19, 2017 13:03

A nie można w menedżerze warstw podtrzymać klawisz ctrl i wybrać co potrzeba?
badziewiak

WARTO WIEDZIEĆ: https://www.dropbox.com/s/qarh4io79f6okzy/IslamPowerX.pps?dl=1
Avatar użytkownika
badziewiak
 
Posty: 2260
Dołączył(a): paź 15, 2008 09:08
Lokalizacja: Chrząszczyżewoszyce powiat Łękołody :D

Re: Zmiana grubości niektórych warstw

Postprzez 88marcin » lip 19, 2017 13:30

Można. Ale po co ;]

Znalazłem obejście sposobem (kod pod przycisk):

^c^c_-layer;sz;0.3;WARSTWA-*;;^C^C_-layer;sz;domyślne;WARSTWA-*-XX;;^C^C_-layer;sz;domyślne;WARSTWA-*-YY;;^C^C_-layer;sz;domyślne;WARSTWA-*-ZZ;;^C^C


Jeżeli da się prościej to prośba o podpowiedź.
88marcin
 
Posty: 71
Dołączył(a): mar 22, 2016 12:08


Powrót do AutoCAD

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników