_

zmiana języka tekstu w autocad 2008lt

Forum poświęcone flagowemu produktowi oraz aplikacjom pochodnym Autodesku. To jedyne forum mające w tytule nazwę programu, a to ze względu na jego olbrzymią popularność w Polsce. Można tutaj umieszczać również posty z ogólnie pojętej tematyki "Kreślarskie 2D".

zmiana języka tekstu w autocad 2008lt

Postprzez fabio80 » maja 04, 2010 15:57

witam.
mam mały dylemat: pracownicy naszego biura w cudowny sposób zmienił język tekstu w autocadzie. polega to na tym, że polskie napisy 'coś' przetłumaczyło na jezyk angielski:) są to wyrażenia techniczne. żeby było śmieszniej tłumaczenie spotkało około 50% tekstu, czyli jedne napisy są po polsku a druga część napisów po angielsku. zna ktoś może przyczynę tego fenomenu?
dodam tylko, że ta osoba ma swoisty 'dar' do komputera:)
krzysiek
fabio80
 
Posty: 3
Dołączył(a): sty 02, 2008 12:02

Re: zmiana języka tekstu w autocad 2008lt

Postprzez Lucius » maja 04, 2010 16:43

nie wiem co to za osoba :) ale daj mi do niej namiar nie znoszę tłumaczyć :)

no i nie wiedziałem ze autocada połączyli z translatorem :)

chyba sam AUTODESK jeszcze tego nie wymyślił :)

pogratuluj ode mnie inwencji
AutoCAD najlepsza typu RPG
Lucius
 
Posty: 286
Dołączył(a): lut 13, 2009 11:03

Re: zmiana języka tekstu w autocad 2008lt

Postprzez fabio80 » maja 04, 2010 20:54

czyli mam rozumieć, że przyczyna tkwi w tej kobiecie a nie w możliwościach autocada?:)
p.s. jej się różne dziwne rzeczy dzieją z innymi programami:) ot, taki jej urok:)
fabio80
 
Posty: 3
Dołączył(a): sty 02, 2008 12:02

Re: zmiana języka tekstu w autocad 2008lt

Postprzez fabio80 » maja 05, 2010 10:04

kontynuując problem: mówi coś komuś 'autokorekta w języku angielskim'?
fabio80
 
Posty: 3
Dołączył(a): sty 02, 2008 12:02

Re: zmiana języka tekstu w autocad 2008lt

Postprzez daniel5 » maja 05, 2010 12:52

Witam
Np AC Mechanical 2008 jest takie narzędzie, co się nazywa "konwenter językowy"
Tłumaczy on na kilkanascie jezyków (w tym chinski) atrybuty tekstowe, tetst jednowierszowy etc...
Nie wiem jak to działa bo nigdy nie korzystałem, ale w wolnej chwili zobacze.
Moze to o to chodzi?
daniel5
 
Posty: 195
Dołączył(a): sty 31, 2008 15:39
Lokalizacja: Sochaczew


Powrót do AutoCAD

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników

cron