_

zmiana kolorów wewnątrz bloków

Forum poświęcone flagowemu produktowi oraz aplikacjom pochodnym Autodesku. To jedyne forum mające w tytule nazwę programu, a to ze względu na jego olbrzymią popularność w Polsce. Można tutaj umieszczać również posty z ogólnie pojętej tematyki "Kreślarskie 2D".

zmiana kolorów wewnątrz bloków

Postprzez pl33 » sty 10, 2019 11:53

Witam,
nie znalazłem odpowiedzi, więc postanowiłem napisać nowy wątek. Jako projektant instalacji teletechnicznych muszę pracować na podkładach architektonicznych. Architekci rysują w blokach i każda linia ma osobno ustawiony kolor wewnątrz bloku. Czy jest jakiś sposób aby globalnie ustawić kolor wszystkich linii wewnątrz wszystkich bloków?
Pozdrawiam
pl33
 
Posty: 3
Dołączył(a): sty 10, 2019 11:49

Re: zmiana kolorów wewnątrz bloków

Postprzez ahcinga » sty 10, 2019 13:12

Bardzo słabo szukałeś.
Kojacek pisał dużo o kolorach w blokach, między innymi tu:
https://kojacek.wordpress.com/2018/12/13/byblock-bylayer/
Agniecha
Avatar użytkownika
ahcinga
 
Posty: 206
Dołączył(a): gru 28, 2005 19:21
Lokalizacja: Lublin

Re: zmiana kolorów wewnątrz bloków

Postprzez pl33 » sty 10, 2019 13:51

A wyjaśnić się da bardziej? Bo nie wiem co mam zrobić...
Moój AC to 2015 LT
pl33
 
Posty: 3
Dołączył(a): sty 10, 2019 11:49

Re: zmiana kolorów wewnątrz bloków

Postprzez GekOn » sty 12, 2019 16:46

spróbj narzędzia CHANGEBLKCOLOR (freeware):
https://www.gekoncad.pl/my-content/db/video/gif/CHANGEBLKCOLOR.gif
z pakietu GekOn: https://www.gekoncad.pl/

*edit. Teraz doczytałem, że masz cada LT. No to zapomnij o LISPach.

pozdrawiam,
GekOn
www.gekoncad.pl | www.warancad.pl
GekOn
 
Posty: 14
Dołączył(a): sty 26, 2017 21:05

Re: zmiana kolorów wewnątrz bloków

Postprzez pl33 » sty 14, 2019 14:21

Czyli nic się nie zrobi ;/
pl33
 
Posty: 3
Dołączył(a): sty 10, 2019 11:49

Re: zmiana kolorów wewnątrz bloków

Postprzez GekOn » sty 14, 2019 14:52

Zainstaluj BricsCADa - ma 30 dni trial. Pod BricsCADem LISPY działają jak należy.

pozdrawiam,
GekOn
www.gekoncad.pl | www.warancad.pl
GekOn
 
Posty: 14
Dołączył(a): sty 26, 2017 21:05


Powrót do AutoCAD

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników