_

[AUTOCAD] Zmiana punktu bazowego bloku

Forum ogólne. Miejsce na pierwsze pytania w karierze projektanta. Wszelkie tematy, których nie można zakwalifikować do jednej z poniższych grup.

[AUTOCAD] Zmiana punktu bazowego bloku

Postprzez housemdt » lut 16, 2018 14:11

Witam!
Jak najłatwiej/najszybciej zmienić punkt bazowy bloku x,y:

Obrazek
housemdt
 
Posty: 28
Dołączył(a): paź 14, 2017 15:01

Re: [AUTOCAD] Zmiana punktu bazowego bloku

Postprzez ziele_o2k » lut 16, 2018 14:16

Przesuń sobie wszystkie elementy w edytorze bloku o taki wektor jaki chcesz i tyle.

EDIT:
lub tak:
Open block in block editor. Use the parameter 'base'. Select your new base point. Save and close Tge editor
Ziele
Avatar użytkownika
ziele_o2k
 
Posty: 735
Dołączył(a): mar 18, 2014 11:33
Lokalizacja: Poznań

Re: [AUTOCAD] Zmiana punktu bazowego bloku

Postprzez housemdt » lut 16, 2018 14:29

ziele_o2k napisał(a):Przesuń sobie wszystkie elementy w edytorze bloku o taki wektor jaki chcesz i tyle.

EDIT:
lub tak:
Open block in block editor. Use the parameter 'base'. Select your new base point. Save and close Tge editor


Da się zrobić tak aby punkt X,Y był podświetlony, możliwy do złapania? Kiedy chce przenieść całość to ten początek układu jest nieaktywny.

Edit:

Polecenie "BAZA" nie działa w edytorze bloku, a "BASE" nic nie daje.
housemdt
 
Posty: 28
Dołączył(a): paź 14, 2017 15:01


Powrót do Pytania studentów, laików i początkujących

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników