_

zmiana rozstawu linii

Forum poświęcone flagowemu produktowi oraz aplikacjom pochodnym Autodesku. To jedyne forum mające w tytule nazwę programu, a to ze względu na jego olbrzymią popularność w Polsce. Można tutaj umieszczać również posty z ogólnie pojętej tematyki "Kreślarskie 2D".

zmiana rozstawu linii

Postprzez kasiaq » lis 13, 2017 16:31

Czy jest możliwość zmiany rozstawu linii bez zmiany ich długości. Przy użyciu funkcji Skala oprócz rozstawu tych linii, zmienia mi także ich długość a chciałabym je, tak jakby przeskalować w jednym wymiarze.
Wiem, że jest taka możliwość przy użyciu szyku, lecz w przypadku w którym bym to chciała zrobić, szyk mi za dużo nie pomoże (każda z linii musi być w innym kolorze i jest przy tym za dużo zamieszania). Tak więc jeżeli ktoś wiedziałby jak mi pomóc, byłabym wdzięczna za odpowiedz.
kasiaq
 
Posty: 2
Dołączył(a): lis 13, 2017 16:19

Re: zmiana rozstawu linii

Postprzez kojacek » lis 13, 2017 17:07

kasiaq napisał(a):Czy jest możliwość zmiany rozstawu linii bez zmiany ich długości. Przy użyciu funkcji Skala oprócz rozstawu tych linii, zmienia mi także ich długość a chciałabym je, tak jakby przeskalować w jednym wymiarze.
Wiem, że jest taka możliwość przy użyciu szyku, lecz w przypadku w którym bym to chciała zrobić, szyk mi za dużo nie pomoże (każda z linii musi być w innym kolorze i jest przy tym za dużo zamieszania). Tak więc jeżeli ktoś wiedziałby jak mi pomóc, byłabym wdzięczna za odpowiedz.


1) Zrób z tych linii blok
2) Zeskaluj go w jednej osi <klik ponizej>
3) Rozbij

block-Y-scale.gif
Avatar użytkownika
kojacek
 
Posty: 5292
Dołączył(a): paź 03, 2005 20:17

Re: zmiana rozstawu linii

Postprzez kasiaq » lis 14, 2017 09:10

Dziękuję :) i o to mi chodziło :)
kasiaq
 
Posty: 2
Dołączył(a): lis 13, 2017 16:19


Powrót do AutoCAD

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: MarCho