Poszukuję lispa (ewentualnie innego rozwiązania ale inaczej się chyba nie da) który uruchomiony w danym pliku nada wszystkim elementom styl wydruku JakWarstwa lub JakBlok (możliwość wyboru w lisp)
przy czym:
1. chodzi mi o wszystkie linie, teksty (wielowierszowe potrafią mieć w edytorze nadany kolor inny niż kolor elementu), bloki (dynamiczne z atrybutami), wymiary (również ze strzałkami, itp), czyli wszystko to co się znajduje w rysunku (pliku)
2. przez styl wydruku rozumiem, że rysunek jest skonwertowany poleceniem KONWERSJASTYLWYDRUKU więc ma kolory wydruku nazwane
3. JakWarstwa lub JakBlok dla stylu wydruku to jest ta opcja co nadanie właściwości dla kolor, rodzaj linii, szerokość linii. Jak rysunek ma style ctb to ta opcja o którą mi chodzi jest wyszarzona
Mam nadzieję, że taki lisp zrobi porządek w podkładach jakie otrzymuje od architektów czy geodetów.
Opcja stylów stb jest mega pomocna ale czasami zdarza się, że xref ma jakieś zagnieżdżone bloki które ten styl wydruku mają ustawiony na "czarny" "normal" "żółty" i co bym nie ustawiał u siebie, to wydruk będzie inny niż chcę